Тамянът е ароматна дървесна смола, която се използва на религиозни

...
Тамянът е ароматна дървесна смола, която се използва на религиозни
Коментари Харесай

Тамянът - оръжие в борбата срещу рака

Тамянът е ароматна дървесна смола, която се употребява на религиозни церемонии. Учени от университета на Лестър са разкрили още едно негово свойство. Те считат, че тамянът може да помогне при лекуването на рак на яйчниците.

При извършените опити откривателите разкрили, че химикалите, съдържащи се в тамяна, убиват клетките на злокачествени тумори. До момента учените преглеждат потреблението на тамян при лекуването на няколко форми на рак, най-много тъй като за него няма известни странични резултати.

Ракът на яйчниците е най-смъртоносния тип гинекологичен рак. Ранните му стадии са безсимптомни и в множеството случаи се диагностицира прекомерно късно. Ракът на яйчниците е петата най-разпространена причина за гибел при дамите и водеща причина за гибел от злокачествени гинекологични тумори.

 Дървесна смола

Тамянът се получава от дървото Boswellia, което пораства в Йемен, Оман и Сомалия. Той е прочут със своите противовъзпалителни свойства. В националната медицина е прочут от хилядолетия. Тамяновият пушек работи антисептично. Също по този начин е част от редица мехлеми против разнообразни типове гноясване.

Тамянът главно се гори. Много религиозните почитатели употребяват тамяна основно, с цел да лекуват душата.

 Рак на яйчниците

Основният тип тамян е тибетският. Освен като декор за медитация той се ползва и в производството на парфюми и ароматерапията. В християнството е бил приет като подарък при раждането на Исус, който е даден от тримата мъдреци. Поради това християните имат вяра, че тамянът е по-ценна от златото.

Учените допускат, че здравните изгоди от тамяна са свързани на първо място с психическото положение на индивида. Той се употребява с триумф в ароматерапията за понижаване на тревогата или стрес. Ценната смола съдържа избран съставен елемент за облекчение на напрежението, наименуван incensole acetat. Проучванията са потвърдили, че е доста сполучлив и за лекуване на меланхолия.

Друго преимущество на тамяна е, че с него може се подмладите. В предишното египтяните са разкрили тази негова функционалност. Те са го употребявали като тежка очна линия за разкрасяване на лицето. От друга страна, той се ползва и за отбрана на очите от инфекции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР