Тъмно петно на тила на лидера на Северна Корея Ким

Тъмно петно на тила на лидера на Северна Корея Ким ...

Догадки за раната на главата на Ким Чен Ун


Тъмно петно на тила на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун предизвика множестов предположения и догатки в медиите по света. Петното бе прикрито с лепенка за рани на главата. Раната на главата на севернокорейския вожд се видя в кадри на  националната телевизия.

За момента остава загадка какво е причинило тези следи по главата на тоталитарния лидер. Може да е белег за някакво скрито заболяване, а може и просто да е ударил главата си в рафт или шкаф, пишат световните медии. Това, което се знае с относителна яснота е, че се е появил някъде след 11 юли. Именно тогава камерите са уловили Ким и на записа не личи подобно нещо.

В материала си южнокорейския сайт NKNews показва сравнителни снимки на ръката на Ким през март миналата година и насетне, от които става ясно, че каишката на неговия луксозен часовник е била по-стегната в миналото. Това обстоятелство предизвика поредни спекулации, че Ким, който би трябвало да е около 38-годишен, е свалил няколко килограма. Националната разузнавателна служба на Южна Корея заяви пред депутатите миналата година, че Ким е напълнявал „значително“ с всяка изминала година, откакто пое властта през 2011 г., а миналата година той е бил поставен на специална диета.

Източник: standartnews.com