Талибански съд в източната афганистанска провинция Пактия осъди на публично

...
Талибански съд в източната афганистанска провинция Пактия осъди на публично
Коментари Харесай

Талибаните осъдиха петима души на публично бичуване

Талибански съд в източната афганистанска провинция Пактия осъди на обществено бичуване петима души, приети за отговорни, заяви Българска телеграфна агенция.

В изказване на Върховния съд на талибаните се споделя, че наказаните са били бичувани за осъществяването на разнообразни закононарушения като " кражба, бягство от вкъщи и безнравственост ". Осъдените са създали признания пред съда без да им бъде упражняван какъвто и да е било напън, се споделя още в текста на правосъдното решение.

Не излиза наяве дали измежду наказаните е имало и жена, защото талибаните арестуват най-вече дами по обвиняване в " бягство от вкъщи ".

Въпреки рецензиите на интернационалната общественост, талибаните възобновиха бичуването и обществените изтезания на нарушители по разпореждане на висшия водач на твърдолинейните ислямисти. Талибаните отхвърлят рецензиите и декларират, че дейностите им са в сходство с ислямското наказателно право.

В Афганистан всяка полова връзка отвън брака е противозаконна. Бягството на девойки от вкъщи се счита за пренебрежение към фамилната чест. В множеството случаи такава вина може да докара до строго наказване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР