Талибаните ще забранят музиката на обществени места в Афганистан, защото

...
Талибаните ще забранят музиката на обществени места в Афганистан, защото
Коментари Харесай

Талибаните забраняват музиката в Афганистан, жените не бива ...

Талибаните ще забранят музиката на публични места в Афганистан, тъй като това опонира на главните правила на исляма. Това заяви в изявление за " Ню Йоркт Таймс " формалният представител на групата Забихула Муджахид.

„ Музиката е неразрешена в исляма “, изясни той като изрази вяра, че на талибаните няма да се наложи да упражняват напън, с цел да убедят популацията да не прави такива неща.

На въпроса за бъдещето на правата на дамите в афганистанското общество Муджахид съобщи, че в дълготраен проект те ще могат да се върнат към ежедневните си действия. За момента обаче на тях им е неразрешено да напущат домовете си и да вървят на работа. Това увериха талибаните е единствено краткотрайно, до момента в който обучат своите милиции да третират вярно дамите. " Ние не желаеме наш представител да нагруби или да нарани някоя жена. Затова ще се наложи някои наши представители да се научат по какъв начин да се държат и да какви ще са правата на дамите, с цел да могат да ги съблюдават ", уточни Муджахид.

Действащият представител на групата увери, че афганистанците, които се пробват да изоставен страната с паспорти и визи, ще могат свободно да влизат на летището.

Той също по този начин подсигурява сигурността на всички преводачи и други, които преди този момент са били наети от американската войска, отбелязвайки, че талибаните са разочаровани от напъните на Съединени американски щати да изтеглят афганистанските жители.

„ Те не би трябвало да се намесват в делата на страната ни и да ни лишават от човешки запаси: лекари, преподаватели и други хора, от които имаме потребност тук “, приключи Муджахид и добави, че в Съединени американски щати всички тези хора евентуално ще работят като миячи на чинии или готвачи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР