Таксиметрови шофьори излизат на протест пред сградата на Столична община

...
Таксиметрови шофьори излизат на протест пред сградата на Столична община
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори излизат на протест в София

Таксиметрови водачи излизат на митинг пред постройката на Столична община в центъра на София, заяви за Българска телеграфна агенция Кирил Ризов, уредник на протестната акция и ръководител на „ Съюз Такси “. 

Протестът е плануван за 14:00 часа през днешния ден, а на него ще участват представители на целия отрасъл, посочи Ризов. По думите му причина за акцията е определянето на размера на различния налог, на минималните и оптималните цени за 2023 година, както и одобряването на методиката за установяване на граничните цени, които ще бъдат прегледани на днешното съвещание на Комисията по превоз и пътна сигурност.

Заседанието ще се организира от 14:30 часа през днешния ден. 

На 16 септември таксиметровият бранш в София внесе в Столичния общински съвет искане, обвързвано с налога за транспорт на пасажери от таксиметрови водачи, който се дефинира от общините и е в размер от 300 до 1000 лв.. За столицата той е малко над 800 лв.. Идея на браншовите организации е да сработи мярката, съгласно която таксиметровите водачи заплащат най-малък размер от 300 лв., а страната да компенсира общините до признатия от тях размер на налога.

На 20 октомври от пресцентъра на Столичния общински съвет оповестиха, че общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС Зафир Зарков и Христиан Петров, дружно с ръководителя на Комисията по превоз Карлос Контрера  от „ Патриоти за София “, внасят отчет, предусещащ за 2023 година данъкът върху таксиметров транспорт на пасажери да е в размер на 850 лева, като единствено 300 лева да се заплащат от превозвачите, а разликата да бъде поета от държавния бюджет, посредством компенсиране в бюджета на Столичната община.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР