Таксиметров шофьор от Финландия измина 400 000 км със своята

...
Таксиметров шофьор от Финландия измина 400 000 км със своята
Коментари Харесай

Финландец навъртя 400 хил. км с Tesla Model S

Таксиметров водач от Финландия измина 400 000 км със своята Tesla Model S за по-малко от три години, оповестява Helsingin Sanomat. За целия този пробег единственият по-сериозен проблем с американския електрически автомобил е бил обвързван с акумулатора.

Ари Ниисосеста не прецизира с каква щета се е сблъскал. Ако се изключи тази нередовност обаче, Model S е навъртял внушителния пробег без никакви други механически проблеми.



Ако се одобри, че междинният пробег с едно зареждане е бил към 400 км, батерията на "тѐслата " е издържала 1 000 цикъла на заряд/разряд. Според професора от Технологичния университет в Лапенранта Юхи Пирхонен това не е по никакъв начин доста.

Съвременните йон-литиеви батерии понасят до 15 000 цикъла, а електромоторите могат да навъртат по 10 млн. км. Tesla Motors дава осемгодишна гаранция на мотора и акумулаторите без ограничаване на пробега.

Базовата цена на Model S в Европа е €66 700. Толкова коства модификацията с 75-киловатчасови акумулатори, която може да измине до 490 км с едно зареждане. Топ версията излиза €127 700 и има обхват над 600 км.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР