Таксата за доставка на подаръка, поръчан от онлайн търговец, изяжда

...
Таксата за доставка на подаръка, поръчан от онлайн търговец, изяжда
Коментари Харесай

Доставката на подаръка яде коледната отстъпка, намалението отива в джоба на куриера

Таксата за доставка на подаръка, поръчан от онлайн търговец, изяжда коледното понижение, сподели инспекция на „ Телеграф “.

Става въпрос за поръчки, които са под избрана стойност. В случая се предлага специфичен шампоан, който за Коледа е понижен от 30 на 24 лв.. Ако обаче поръчате единствено един артикул, с цел да го доставят до адрес, цената скача на 29 лева, т.е. съвсем толкоз, колкото е и постоянната му стойност.

Онлайн търговецът предлага безвъзмездна доставка единствено за поръчки над 80 лв. или за избрана козметика като парфюми, които са на стойност над 120 лв..  

При извършването на покупки на дарове онлайн потребителите да извърнат внимание на крайната цена, която ще платят за стоките в кошницата и за доставката, в случай че се планува тя да бъде таксувана. За това подсеща създателят на онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова, представена от „ Фокус “. 

Има обаче случаи, при които има алтернатива за безвъзмездна доставка, само че не може да бъде превозена до нито един от вероятните магазини или места. 

Такъв е образецът с електронни магазини, които дават опция на клиентите да избират сред безвъзмездна доставка при взимане на онлайн покупката от физическия магазин на търговеца и приемане в офис на куриерска работа или на адрес против съответното възнаграждение.

Когато обаче потребителят е натоварил покупките си в кошницата и остава единствено да уточни в кой физически магазин да бъдат доставени, се оказва, че сега „ до някои обекти “ такива доставки не се правят.

При промяна на адреса с този на различен магазин на търговеца излиза същото известие.

Така на процедура човек би трябвало или да се откаже от покупката, или да заплати за куриерски услуги. Или пък да извърши спомагателни разноски и да добави още няколко продукта, с цел да доближи минималната сума от 80 лева да вземем за пример, над която доставката става безвъзмездна, изясни Руменова. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР