Такса спокойствие на политически брокери няма да плащаме. Така в

...
Такса спокойствие на политически брокери няма да плащаме. Така в
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Такса спокойствие на политброкери няма да плащаме

Такса успокоение на политически брокери няма да плащаме. Така в коридорите на Народното събрание депутатът от “Продължаваме промяната” Йордан Терзийски разяснява подадената оставка на районния министър Гроздан Караджов и желаните средства от Министерство на регионалното развитие.

Няма да харчим безсистемно, нито едно друго министерство не е желало актуализация от сходен размер, не считам, че е редно да се слагат по този начин ултимативно въпросите, съобщи Терзийски.

“Зададохме въпрос на финансовото министерство има ли искане от Министерство на регионалното развитие за нарастване в бюджета и в случай че има такова, да ни бъде предоставено. От финансовото министерство ни върнаха документ, подписан от Гроздан Караджов, с който желаят над 3,9 милиарда лв. в допълнение. В този документ има заплащания по настоящи поправки и поддържа, междуведомставената комисията към момента работи и и няма по какъв начин да се правят заплащания. По наша информация над 80% от настоящите поправки са заобикаляли закона и са се правили съществени като настоящи. Има надвъзлагане по всички контракти за публични поръчки.”, уточни Терзиев.

По думите му това са проблеми, които занапред би трябвало да се преглеждат от Народното събрание.

Искането за 3,9 милиарда лв. било направено на 6 юни, уточни още депутатът.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР