Такава година с толкова политически трусове не сме преживявали от

...
Такава година с толкова политически трусове не сме преживявали от
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Такава година не е имало от 1989г., Борисов оцеля на косъм

Такава година с толкоз политически земетресения не сме преживявали от 1989г., заключи отиващата си 2020г. социологът Андрей Райчев пред btv.
Никой не печели войната с ковид. Ще има смяна, която ще наложи нови лица. Не сме стигнали до края на тази история. Може да забележим по какъв начин тази война се отразява на нашата политика, разяснява той.
 Евгений Дайнов за политическото бъдеще на Бойко Борисов и Румен Радев Евгений Дайнов за политическото бъдеще на Бойко Борисов и Румен Радев
Конфликтът межу министър председателят и президентът ще е лайтмотивът на 2021г. Ако президентът Румен Радев завоюва втори мандат, това ще му даде си...
Прогнозата му за бъдещето на ръководещите: " Управляващата коалиция евентуално ще се трансформира в предизборна коалиция. Ще се опитат да реализират оптималното. Вътрешна македонска революционна организация нямат сили за независимо влизане в Народното събрание ".
Какво ще стане с ГЕРБ, съгласно Райчев: " Г-н Борисов реализира през април 60% ситуационен рейтинг. После се срина. През август изглеждаше, че той е завършил. В началото на септември те самите желаеха да слизат от власт. Оцеляха на косъм. След което в този момент реализира някаква междинна непоклатимост. При всички проучвания са водеща партия. Имат всички действителни шансове отново да бъдат номер едно ".
За Отровното трио и Мая Манолова социологът е безапелационен - не могат да бъдат опция на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. " Тяхната орис ще се реши от това дали ще могат да се обединят. Никой не им дава повече от 5-6% За Трифонов никой не се съмнява. Повечето хора му сочат 400-500 000 души ", разяснява социологът.
Какво ще се случи на изборите: По думите му все още у нас няма огромна партия, а единствено междинни. Той позволява опцията след парламентарните избори през март да не може да се сформира държавно управление и да се търси различен вид. Борисов обаче не желаят длъжностен кабинет на президента, подсети Райчев.
 Бакалов: Тодор Живков не споделяше разпоредих, неправилно е сравнението с Бойко Борисов Бакалов: Тодор Живков не споделяше " разпоредих ", неправилно е сравнението с Бойко Борисов
" Не мога да намеря един случай, изявление на Тодор Живков от едно време, да споделя " разпоредил съм ", " аз разпоредих ", " подредих ". Погреш...
През ноември следващата година пък евентуално ще са постоянните президентски избори. Социологът означи, че на Корнелия Нинова няма да й е преференциално да се откаже от поддръжка за Румен Радев за втори мандат. Според Андрей Райчев, тя е трансформирала левицата.
Социологът не пропусна и Движение за права и свободи - като акцентира поддръжката, която турският президент Реджеп Ердоган е дал на партията. Според Райчев, това може да възроди партията на Ахмед Доган, която на последните избори е имала извънредно невисок резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР