Така ценните и вкусни омари, са специалитетът, който помогна да

...
Така ценните и вкусни омари, са специалитетът, който помогна да
Коментари Харесай

Ето коя вкусотия донесе мир между Европа и САЩ

Така скъпите и вкусни омари, са специалитетът, който оказа помощ да бъде направена значима стъпка към възстановяване на комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Европа, заяви CNBC. Властите на Европейски Съюз анулираха митата върху вноса на морските блага от Съединени американски щати.

Споразумението към този момент се назовава сериозно за общата деескалация в комерсиалната война, в която Европейският съюз влезе през лятото на 2018 година след налагането на мита от Вашингтон върху редица европейски артикули.

Митата върху прясно замразените и живи американски омари са анулирани за идващите пет години. Досега решението е взето единствено от Европейската комисия и би трябвало да бъде утвърдено от други управителни органи на съюза.

Анализаторите обаче показват, че това ще има позитивен резултат върху американската риболовна промишленост, която през последните години се сблъсква с редица компликации - освен поради борбата с Китай и Европейски Съюз, само че и заради съглашението сред Европейския съюз и Канада, което се трансформира в главен снабдител на омари.

В отговор Съединените щати ще понижат на половина митата за някои европейски артикули, в това число кристални съдове и полуготови храни. В взаимно изказване договарящите от двете страни - комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър и еврокомисарят Фил Хоган показаха вяра, че постигнатите съглашения ще бъдат единствено началото на повсеместен развой за облекчение на рестриктивните мерки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР