Така ще има по-малко жертви, каза украинският президентУкраинският президент Володимир

...
Така ще има по-малко жертви, каза украинският президентУкраинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски: Предпочитаме политическо решение за Крим

Така ще има по-малко жертви, сподели украинският президент

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че допустимо да се контракти политическо съглашение, а не да се употребява мощ, с цел да се реши въпросът за полуостров Крим, който бе анексиран от Русия през 2014 година

" Когато стигнем до административните граници на Крим, мисля, че е допустимо политически да наложим демилитаризацията на Русия на територията на полуострова ", споделя той в изявление, оповестено през днешния ден от няколко украински медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента Киев се бори да отблъсне пълномащабната инвазия на Русия и неведнъж повтори, че цели да си върне както Крим, по този начин и окупираните след февруари 2022 година територии. Според Зеленски, политическото решение за Крим е желано, защото по този начин ще има по-малко жертви.

Президентът на Украйна акцентира още, че не желае да трансферира войната на съветска територия и означи, че задачата е да бъдат освободени единствено украинските територии, а придвижване към Русия ще изложи на риск основната поддръжка от страна на Запада.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР