Таблетът предлага екстремна яркост от 1000 нита за използване и

...
Коментари Харесай

Dell Latitude 7220 - таблетът на полярната експедиция


Таблетът предлага рискова бляскавост от 1000 нита за потребление и на блестящо слънце
(снимка: АСБИС България)

Българската експедиция в Антарктика е оборудвана с съвременно и издръжливо средство за запазване и обработка на цифрова информация под формата на Dell Latitude 7220 Rugged Tablet.

Важният за работата на българските учени таблет се отличава с изключителна устойчивост на всевъзможни условия, каквато безспорно е нужна за престояване наоколо до Южния полюс. Той е възложен на експедицията ни от формалния вносител на марката Dell – АСБИС България.

Здрав и продуктивен

Още външният тип на Dell Latitude 7220 Rugged Tablet подсказва, че това не е елементарен модел, а версия за откриватели, която не се плаши от сурови условия на приложимост. Дебелата отбрана към всички повърхности и ъгли подсигурява оцеляването му при изпускане даже от височина малко над метър.

Таблетът има документ за отбрана против вода и прахуляк IP65, което значи, че той на процедура е изцяло водо- и прахоустойчив и може да се употребява даже в натоварен дъжд и снеговалеж – качества, които бързо са доказани от българските полярни учени. Работният температурен диапазон е в границите -29оС до +62оС.

Машината предлага нужната висока продуктивност и функционалност за задачите на научната експедиция. Тя е снабдена с процесор Intel Core i5-8365U, 16GB RAM, 512GB SSD и операционна система Microsoft Windows 11 Professional.

Таблетът Dell Latitude 7220 има документ за отбрана против вода и прахуляк IP65
(снимка: АСБИС България)

Наличието на предна (5MP) и задна камера (8MP), два микрофона и голям брой портове, измежду които USB-C 3.1 Gen 2 за бърз трансфер на данни и голям брой вградени датчици като GPS, цифров компас, жироскоп и други, обезпечават цялостни благоприятни условия за навигация, снемане и предаване на данни.

За естествената работа в предизвикателни условия са планувани две акумулатори с гореща подмяна и особено термично ръководство.

Специално внимание е обърнато на параметрите на 11,6-инчовия Full HD екран с 10 едновременни точки на допиране, който предлага рискова бляскавост от 1000 нита и без проблем може да бъде употребен в блестящо слънчево време даже с ръкавици.

Dell Latitude 7220 Rugged Tablet може да бъде смесен с редица спомагателни модули за закрепване, специфична клавиатура със стойка и RGB подсветка, както и издръжлива докинг станция с опция за зареждане на спомагателна батерия (също водо- и прахоустойчиви).

Ценен актив за българските научни проучвания

“В изискванията, в които работим ние, обаче, доста малко артикули въобще имат късмет да действат обикновено. Затова да разполагаш с толкоз издръжливо и функционално устройство като здравия таблет Dell Latitude 7220, е съществено преимущество, което прави работата ми доста по-удобна и ефективна”, споделя доктор Стефан Методиев от Българския антарктически институт, който директно употребява Dell Latitude 7220 Rugged Tablet в ежедневната работа по плановете на експедицията.

Работният температурен диапазон на Dell Latitude 7220 е в границите от -29оС до +62оС
(снимка: АСБИС България)

Конкретните полеви задания, за които е употребен Dell Latitude 7220 Rugged Tablet, включват проучвания с наземен магнитометър и привързване на получената информация към локалната геология към Българската антарктическа база.

Таблетът се употребява също за охарактеризиране и дискриминация на другите скални разновидности, както и за обособяване на по-младите магматични тела от вместващите ги Горнокредни седименти и възможните рудни минерализации, привързани към тази магмена интензивност, благодарение на измервания на тяхното естественото магнитно поле.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР