т месец юни, когато отново започнахме да правим проучвания лице

...
т месец юни, когато отново започнахме да правим проучвания лице
Коментари Харесай

"Тренд": 50% от българите не искат възстановяване на мерките

т месец юни, когато още веднъж започнахме да вършим изследвания лице в лице, задавахме еднакъв въпрос. Целта беше да забележим до каква степен хората желаят или не желаят връщането на част от ограниченията – тези от март, април и май.

Това разяснява в предаването социологът от "Тренд " Димитър Ганев.

"През октомври 50% от хората споделят, че не желаят възобновяване на ограниченията " , разгласи Ганев.

Данните са от изследване на социологическа организация "Тренд ". То е извършено по поръчка на "24 часа ".

Реализирани са 1008 ефикасни изявленията с респонденти на възраст 18+. Методът на регистрация е директно полустандартизирано изявление "лице в лице ". Периодът на осъществяване е 3-10 октомври.

"По принцип следим и други данни социологически данни за COVID-19. През март несъмнено уплахът беше по-голям. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че това беше чужд вирус, не че сега статистиката наподобява доста по-добре като смъртност на случаите ", сподели още той.

Проучването е засегнало и политическите настройки на българите.

"През август и септември се наблюдаваше наклонност на ерозия, спад в публичната поддръжка към ръководещата партия и растеж в доверието към така наречен "извънпарламентарна съпротива " най-много в лицето на "Има подобен народ " и "Демократична България ". През октомври означаваме някаква форма на стабилизация на тези равнища от септември месец ", разяснява Ганев.

Още от полемиката вижте във видеото нагоре.

Изследването е извършено от социологическа организация "Тренд " по поръчка на "24 часа ". Реализирани са 1008 ефикасни изявленията с респонденти на възраст 18+. Методът на регистрация е директно полустандартизирано изявление "лице в лице ". Периодът на осъществяване е 3-10 октомври.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР