СЗО публично се застъпи за ваксината на АстраЗенеса и я

...
СЗО публично се застъпи за ваксината на АстраЗенеса и я
Коментари Харесай

СЗО се застъпи за АстраЗенека

СЗО обществено се застъпи за имунизацията на АстраЗенеса и я предложи за възрастните хора.

Стратегическата консултативна група от специалисти (SAGE) на Световната здравна организация (СЗО) предложи имунизацията против Covid-19, създадена от AstraZeneca и Оксфордския университет, за приложимост при всички възрастни, в това число тези над 65-годишна възраст.

Коментирайки резултатите от справочния документ на SAGE за имунизацията, ръководителят на групата Алехандро Кравиото сподели пред публицисти, " че това значи, че хората на възраст над 65 години би би трябвало да бъдат имунизирани с препарата на AstraZeneca ", оповестява Ройтерс, представена от БНР.

Ваксината против Covid-19 на AstraZeneca е безвредна и ефикасна и би трябвало да се употребява необятно, в това число в страни, където южноафриканският вид на ковид може да понижи нейната резултатност, заяви СЗО.

В междинни рекомендации за имунизацията SAGE към СЗО съобщи, че имунизацията би трябвало да се ползва в две дози с период от 8 до 12 седмици и би трябвало да се употребява и при хора на възраст 65 и повече години.

Документът, оповестен по-рано денем, предизвестява, че хората на възраст над 65 години съставляват по-малко от 10% от участниците в изпитванията на имунизацията, само че се прибавя, че в посочената извадка няма известия за тежки или смъртни случаи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР