Свят Фон дер Лайен иска отлагане на Брекзит Номинираната за

...
Свят Фон дер Лайен иска отлагане на Брекзит Номинираната за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен иска отлагане на Брекзит

Свят Фон дер Лайен желае отсрочване на Брекзит Номинираната за ръководител на Европейска комисия счита, че не би трябвало да се трансформират изискванията  Виолета Русенова 11 юли 2019, 07:32  Фон дер Лайен желае отсрочване на Брекзит Източник: БГНЕС
елените/Европейски свободен алианс ще гласоподават против кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия - това стана ясно след среща на двете страни.

"Тя пренебрегва незабавните ограничения, свързани с климата и даже снижава климатичните цели, които преди този момент са признати от Европейския парламент. Просто тя не е ръководителят на Европейската комисия, който ще получи поддръжката на нашата група ", е декларирал измежду срещата нейният съпредседател Филип Ламбер.

Съпредседателката на обединението Ска Келер дефинира изказванията на дер Лайен като "разочароващи " и прибавя, че не са чули никакви съответни оферти нито за върховенството на закона, нито за климата.

"Ние сме определени с мандат за смяна и не виждаме по какъв начин тя ще бъде допустима с подобен претендент ", добави Келер.

По-рано Урсула фон дер Лайен съобщи, че Брекзит би трябвало да се удължи за трети път, само че предизвести Лондон, че би трябвало да поеме отговорността за измъченото овакантяване на блока.

Фон дер Лайен съобщи, че договорът за напускането, подписан от Тереза Мей, само че отритнат от английските депутати, е добър. Според анализатори, това е сигнал, че под нейно управление Европейска комисия няма да бъде по-склонна да предоговаря изискванията с Англия.

Брекзит се отсрочи два пъти поради отхвърли на депутатите да ратифицират съглашението. Двамата кандидати за поста на Мей считат, че окончателното овакантяване би трябвало да стане факт на 31 октомври.

Урсула фон дер Лайен, която съобщи, че се надява Англия да промени мнението си и да остане в Европейски Съюз, е на мнение, че в случай че Лондон се нуждае от повече време, би трябвало да бъде препоръчано ново удължение.

„ Ако Обединеното кралство има потребност от повече време, считам, че това би бил верният път “, показа тя с членове на партията на Зелените в Европейския парламент.

Тя добави, че няма да има смяна във връзка с ирландския бекстоп (предпазния механизъм за Ирландия) и предизвести Борис Джонсън и Джеръми Хънт, че тонът и отношението към Брекзит е от изключително значение за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия.

Двамата дадоха обещание за предоговаряне на Брекзит, с цел да се реализиран по-добри периоди или напускането да бъде без контракт, само че срещнаха корав отвод за наново отваряне на съглашението.

Три години след шокиращия референдум за овакантяване на Европейски Съюз Брекзит повдигна доста въпроси в Обединеното кралство, а Фон дер Лайен съобщи, че макар очакванията си Англия да остане, Лондон би трябвало да постави завършек на безизходицата.

След напускането на Европейски Съюз Англия би трябвало да контракти комерсиалните взаимоотношения с европейските си сътрудници, по тази причина е рисково взаимоотношенията да се влошат още първоначално.

Брекзит не е краят, а началото на бъдещи връзки и е безусловно наложително да имаме положително съдействие, безапелационна е Фон дер Лайен.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР