Свръхзвуковият изтребител-бомбардировач Су-34 на руските въздушно-космически сили е аномалия сред

...
Свръхзвуковият изтребител-бомбардировач Су-34 на руските въздушно-космически сили е аномалия сред
Коментари Харесай

В САЩ говорят за „аномалните“ руски оръжия

Свръхзвуковият изтребител-бомбардировач Су-34 на съветските въздушно-космически сили е особеност измежду актуалните военни самолети заради опциите на горивната си система, за това написа списание Drive, оповестява.

„ Способността да носи изумително количество гориво без презареждане във въздуха при някои задачи на далечни дистанции го прави краля на бързите самолети “, сподели създателят Томас Нюдик.

Самолетът е оборудван с три окачени резервоара, чието общо тегло дружно с гориво е към 18 хиляди кг. Това е еквивалентно на шест вътрешни резервоара за гориво на американския изтребител F-16, изясни наблюдаващият.

Su-34 with its huge 793 gallon fuel tank. The duckbill nose looks gargantuan from this angle.

Освен това Су-34 е в положение да покрие разстояние до три хиляди километра, до момента в който носи шест бомби с тегло 500 кг, четири ракети въздух-въздух и спомагателни резервоари.

На процедура това значи, че съветският изтребител може да поразява цели на разстояние над 480 километра зад линията на фронта против 290 километра за Су-24, заключи журналистът.

Су-34 е многофункционален свръхзвуков изтребител-бомбардировач. Предназначен е за поразяване на цели на съперника в оперативна и тактическа дълбочина, в условия на мощни противовъздушни ограничения и потребление на модерни средства за радиоелектронна битка, за поразяване на въздушни цели денонощно, в това число при неподходящи метеорологични условия. По отношение на бойните си качества, самолетът принадлежи към поколението 4++ и може да извършва бойни задания, без да бъде придружаван от изтребители за прикритие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР