Свръх солените цени на тока и пандемията засилиха кризата в

...
Свръх солените цени на тока и пандемията засилиха кризата в
Коментари Харесай

Скъпотията в Банско с нови висини - супа - 30 кинта, греяно вино - 15, лазаня - 39

Свръх солените цени на тока и пандемията ускориха рецесията в туризма у нас и в чужбина. Оказва се обаче, че заетите в сектора третират по друг метод клиентите си.

В обществените мрежи се появиха изявления, сравняващи цени те по ски курортите в България и в Австрия. От сметките се вижда и ясно другият метод на ресторантьорите към туристите.

От пост във във Facebook на композитора Светослав Лобошки, а и на други персони, излиза наяве, че българи са платили в Банско сумата от 127 лв. за поръчка на една лазаня, две супи, минерална вода и греяно бяло вино. Защо е бяло виното също остава мистерия. Снимката провокира иронични мнения, а цената от 30 лева за една чорба се оправдава, че е от " младо телешко ".

В същото време други консуматори демонстрират какви са цени те за скиори в Австрия. " На 3000 м в Алпите едно кафе коства € 1,30. Какво постанова същата напитка да се продава в нашите курорти в пъти по-скъпо? ", написа Кристина Стоянова в обществените мрежи и разгласява фотография от 18 януари.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР