Своята готовност да започне да работи в реанимация, където да

...
Своята готовност да започне да работи в реанимация, където да
Коментари Харесай

Водещ ортопед готов да работи в реанимация

Своята подготвеност да стартира да работи в реанимация, където да връща към живот изумените от ковид пациенти изрази известният български ортопед от „ Пирогов “ проф. Диян Енчев.

Готов съм да се преквалифицирам от ортопед травматолог в реаниматор поради нашите другари, близки, родственици и всички жители. На тези хора би трябвало да се помогне. Става въпрос за достойнството на бялата престилка, разказа той в писмо готовността си да смени направлението си поради разпространяването на новия вирус и възможната липса на медицински фрагменти, които да оказват помощ в реанимациите.

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ той изясни, че морални аргументи за неговото решение са учителите, които са го научили да бъде на първо място доктор и поради образеца, който ще даде на специализантите и младите медици.

По думите му писмото му е отзив на случилото се преди няколко дни, когато част от съсловието обявиха, че не са задоволително добре оборудвани и лечебните заведения нямат вярната подготовка да посрещнат инфектираните с COVID-19.

„ Смятам, че ще дам кураж даже на сътрудниците, които работят на първия фронт. Има млади сътрудници, които сътвориха реанимация от нулата. Те направиха първата стъпка. Това са доброволци, които заслужават възторженостти “, акцентира проф. Енчев.

По думите му мъчно ще стане първокласен реаниматор за няколко дни, само че в случай че се наложи – ще вземат участие всички. Като образец той даде Италия, където в битката с вируса са извикани даже лекари в пенсионна възраст.

Енчев изясни, че доброволците са два вида – младежи без здравно обучение, които дават отговор за дезинфекцията в лечебните заведения. Другите са медицински лица, изразили своята подготвеност да оказват помощ в инфекциозните отделения.

„ Има боязън в лекарите, само че това е напълно обикновено. И мен ме е боязън “, показа лекарят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР