Свободните места за трето класиране на първокласници ще бъдат обявени

...
Свободните места за трето класиране на първокласници ще бъдат обявени
Коментари Харесай

Обявяват свободните места за трето класиране на първокласници във Варна

 Свободните места за трето класиране на първокласници ще бъдат оповестени на 30.06.2020 година в сайта https://school.is-vn.bg/,съобщават от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна. Призовават се родителите да показват като предпочитание повече учебни заведения, както и учебното заведение, в чийто регион на обсег е адресът на детето.

На второ класиране са признати 109 от кандидатствалите 179 деца. Извън класирането остават 70 претенденти, като единствено 4 от тях имат адресна регистрация в региона на учебното заведение, за което са подали заявление, само че то посочено като първо предпочитание.

За второ класиране за подготвителните групи в общинските учебни заведения от участвалите 73-ма претенденти, не са признати 16 деца. Причините са минимална уседналост в региона на учебното заведение под 1 година, неприлежащ към учебното заведение адрес или родителите са избрали учебно заведение, в чийто регион нямат адресна регистрация. По график на 1-ви юли в уеб страницата за банкет в подготвителните групи в учебни заведения ще бъдат оповестени свободните места, а от 2-ри юли записването ще става на място в учебните заведения, в които има свободни места.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР