Свободата има различни измерения, които ежедневно откриваме както в малките

...
Свободата има различни измерения, които ежедневно откриваме както в малките
Коментари Харесай

Христина Костадинова: Ден, в който намирам мотивация за тренировка, си е една малка победа

Свободата има разнообразни измерения, които всекидневно откриваме както в дребните моменти, по този начин и в огромните крачки - когато си позволим да излезем отвън зоната си на комфорт, когато сме подготвени да преборим личните си страхове, само че и непознатите стандарти, когато се насочваме на дълго пътешестване, от време на време и към себе си, и най-много когато намираме време за нещата, които ни карат да се усещаме щастливи. Всеки ден!

Вдъхновени от кампанията #SwitchToDove -  " Вдигни самоуверено ръце. Почувствай свободата с Dove " , решихме да ви срещнем с няколко невероятни девойки в специфичната ни графа " Свободните момиче от града ". Днес ви срещаме с инфлуенсъра и майка на две деца  Христина Костадинова -  @xrisito, която ни споделя по какъв начин се е трансформирал живота й откакто е станала майка, по какъв начин точно децата й оказват помощ да се радва на дребните неща в всекидневието си, по кое време най-често вдига високо ръце от благополучие и по какъв начин се е преборила с килограмите, с цел да може още веднъж да се усеща добре в кожата си. 

Кои са моментите, в които се чувстваш в действителност свободна?

Христина: Чувствам се в действителност свободна, когато пътувам. Обожавам възприятието да не бързаш за на никое място, да откриваш и изследваш нови места. Да опитваш нова храна, да срещаш разнообразни хора и просвета. Несравнимо чувство.

А кои са тези, в които си подготвена да вдигнеш щастливо високо ръцете си?

Христина: Аз съм човек, който се радва и на най-малките неща. Всяко дребно нещо в всекидневието ми, което ме кара да се усещам щастлива, би ме предиздвикало да подвигна високо ръце. Например, през вчерашния ден се зарадвах, че в магазинчето за плод-зеленчук, където си пазаря, имаше най-вкусните и сочни праскови. Малките наслади!

Какво за теб е свободата?

Христина: Този въпрос ми звучи малко метафизичен. Но най-откровено свързвам свободата с това да имаш право на избор и да правиш неща, които ти доставят наслаждение и те карат да се чувстваш благополучен.

Да можеш да правиш това, което те кара да се чувстваш същински жив и благополучен е независимост.

А щастието?

Христина: Щастието за мен е фамилията, което имам. Двете ми дечица, мъжът ми. Щастливка съм с тях в моя живот! И тъй като, това несъмнено звучи още веднъж като факсимиле, бих добавила, че с цел да е благополучен човек, би трябвало да се радва на всеки дребен миг и на всичко, което има. Ние хората, все гледаме какво ни липсва, какво имат другите повече от нас и много постоянно това ни пречи да сме щастливи.

Кои са нещата, които можеш да определиш като твоите дребни персонални победи?

Христина: Тази година започнах да спортувам, откакто не бях близо 3 години. Всеки ден, в който намирам мотивация да стартира подготовка, си е една дребна победа.

Някога имала ли си проблем с увереността и по какъв начин си го преодолявала?

Христина: Като множеството дами, несъмнено съм имала проблеми с увереността. Винаги съм била неуверена в тялото си и килограмите си. Но това е нещо, което може да се поправи и преодолее. Иска се мощна мотивация, спорт и всичко се реализира. Както споделих, тази година започнах да упражнявам и за 5 месеца смъкнах 31кг. Буквално преди това не можех да се виждам в огледалото. Не се харесвах в никоя дреха. А в този момент, в този момент се виждам непрекъснато. Радвам се на триумфа си и знам, какъв брой труд съм положила, с цел да се усещам още веднъж добре в кожата си.



Като майка на две деца по какъв начин успяваш да си “откраднеш ” мигове единствено за себе си?

Христина: Да си майка на две подбудени деца с разлика от 1 година и 7 месеца си е същинско предизвикателство. Ама хубаво. Истината е, че имам необикновен мъж. Той гледа децата наедно с мен и по този начин мога да имам и време за мен. Къпи ги, храни ги, приспива ги, разхожда ги. Справя се с всичко. Истинска щастливка съм!

Кои са най-любимите ти момичешки ритуали?

Христина: Пиенето на чаша вино вечер като заспят децата брои ли се за обред? Не мога без маникюристката си. Това е нещото, което не бих заменила и от което не бих се лишила. Веднъж в месеца вървя при нея на сладки приказки и си потеглям с красиви и здрави нокти.

Как се промени живота ти след появяването на децата?

Христина: Интересното е, че даже не помня какво съм правила преди тях. Със сигурност съм имала доста свободно време тогава. Сега се научих да приоритизирам дилемите си. Да съумявам да свърша толкоз доста неща единствено до обяд. Има смяна и в обществения ми живот. Не, че преди сме излизали доста постоянно, само че в този момент всяко излизане е обвързвано с дълго обмисляне. Вече не можем да сме спонтанни. Това малко ми липсва. Въпреки това, знам, че това е единствено миг. Децата ще пораснат и тогава ще ми липсват тези моменти с тях. Опитвам се да им се веселя оптимално, до момента в който са дребни, пък даже и да си пия кафето студено на някоя скамейка и те да крещят към мен.

На какво искаш да ги научиш? И те на какво те учат?

Христина: Искам да ги науча да бъдат индивиди. Да бъдат положителни към близките, да са възпитани, умни, да демонстрират схващане, само че и да отстояват себе си. Да обичат.

Те ме учат всеки ден да се веселя на дребните неща. Да виждам на заобикалящия ни свят като на красива картинка, в която все откриваш нещо ново и забавно.

Децата са толкоз откровени и казващи нещата тъкмо както ги мислят и виждат. При нас, възрастните, не е по този начин.

Кои са козметичните артикули, които наложително участват в ежедневната ти грижа за кожата и тялото?

Христина: Честно казано не употребявам доста козметика. Само най-основните неща. Всеки ден си разчиствам лицето с мицеларна вода и измиваща пяна, по-късно поставям крем. Много рядко употребявам декор дьо загар, лятото съвсем не поставям. За тялото най-вече държа на хидратацията на кожата, тъй като моята е суха.

Имаш ли свои дребни секрети за хубав и пресен външен тип?

Христина: Най-доброто средство за хубав и пресен външен тип е сънят. Естествено с две дребни деца е много относително колко се спи. В дните, в които съм супер изтощена и недоспала, поставям хидратираща маска за лице и незабавно се усещам много по-добре.



С поддръжката на Dove

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР