Свобода на словото и обективност – за това претендират от

...
Свобода на словото и обективност – за това претендират от
Коментари Харесай

Журналистка от “24 часа” работи и като партиен функционер на ГЕРБ

Свобода на словото и обективност – за това претендират от “24 часа”, легендирайки се като флагман по тематиката. Как ли обаче се връзва обективността с обстоятелството, че публицистите им се трансформират в партийни функционери, и то на ръководещата партия?
Eнергичната колежка Кристина Кръстева, която минава за топ журналистка в политическата сфера, се изявила като преподавател на събиране на Жени-ГЕРБ. Поканата й била отправена от председателката Ирена Соколова и въпросната “обективна” кореспондентка не се замислила и за момент дали да одобри.
Ето на какво Кръстева научила дамите от ГЕРБ: “Винаги “завръзвайте панделка” на информацията, която качвате във Фейсбук. Така ще стане забележима и новина…” Каква невероятна мъдрост, какъв скъп опит. Със сигурност от на следващия ден всички членове на ГЕРБ ще връзват панделки на постовете си.
Интересно обаче по какъв начин един публицист може да е справедлив и неутрален, когато е толкоз привързан с една партия. То няма пътешестване, то няма изява, то няма събитие на ГЕРБ и евродепутатите, което Кръстева да не отразява с невероятна пристрастеност и комунистически жар.
А фотосите с членовете, депутатите и всевъзможни представители на ГЕРБ, сами по себе си приказват за връзките и близостта на “обективната” журналистка с партийците от ръководството. Кулминацията на екзалтацията на Кристина, несъмнено, бе епохалната й книга за живота и делото на Бойко Борисов – “Бойко, който постоянно се завръща”, панегирик, на който ще завидят всички априлски поети отпред с Димитър Методиев и Орлин Орлинов.
Истината е, че клетата Кръстева не е отговорна. Тя е функционалност на издателката си Гочева, както и на статута на самия вестник “24 часа”. Често сме припомняли, че собствеността на изданието е противоречива и е илюстративна за срастването на страната с олигархията. “24 часа” се държи като “Държавен вестник”, устройва обилни семинари с присъединяване на министри и публични лица, забравяйки отговорностите си към банкрутиралата КТБ и Национална агенция за приходите. А това може да стане само с поддръжка от “най-горе”.
Иначе – да живее свободата на словото!

Гергана Ингилизова, mignews.info
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР