Свищов. Студенти от над 10 държави избраха Стопанска академия Димитър

...
Свищов. Студенти от над 10 държави избраха Стопанска академия Димитър
Коментари Харесай

Стопанската академия в Свищов посрещна студенти от над 10 държави по програма „Еразъм+”

Свищов. Студенти от над 10 страни избраха Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов за образованието си по стратегия „ Еразъм+ ” през летния учебен срок на образователната 2020/2021 година Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . В свищовското висше учебно заведение те бяха приветствани на осведомителна среща, извършена съобразено противоепидемиологичните ограничения, от доброволци на студентската организация ЕСН – Свищов (Erasmus Student Network). Новите Еразъм студенти бяха осведомени с историята на крайдунавския град и на Академията. Членовете на ЕСН – Свищов разясниха, че Студентска мрежа „ Еразъм ” е най-голямата доброволческа студентска организация в областта на висшето обучение в Европа, която обезпечава благоприятни условия за културно съгласие и личностно развиване, като следва правилото „ Студенти оказват помощ на студенти ”. Домакините показаха локалната секция на ЕСН, нейните съществени цели и действия, както и екипа от доброволци, които ще подкрепят задграничните студенти по време на тяхната подвижност. Представителите на ЕСН – Свищов споделиха хрумвания за интеграционни и обществени действия и събития през летния учебен срок, и окуражиха „ Еразъм посланиците ” да се включат в тях, с което да допринесат за общо и незабравимо „ Еразъм+ ” премеждие.

Първата самодейност, в която се включиха новите Еразъм студенти дружно с доброволци от ЕСН – Свищов, бе старта на тазгодишната (12-та поредна) акция „ Дръвче засади, Земята украси ”. Организатор на екоинициативата е гл. ас. доктор Радослав Йорданов – учител в свищовското висше учебно заведение. Стартирала през 2013 година, тази самодейност притегля разнообразни участници – студенти, преподаватели, възпитаници, жители. Бивши ученици на Свищовската Алма матер, взели участие в акцията, към този момент са пренесли и осъществят самодейността и по родните си места.

Като първи участници в тазгодишната акция, новите задгранични студенти се включиха с доста въодушевление и възторг при подготовката на терена, засаждането и поливането на дръвчетата, и обявиха предпочитание за присъединяване и в други начинания. Доброволците от ЕСН – Свищов споделиха, че опциите за включването в локални начинания и организирането на събития с друг обсег са от изключителна значимост за сполучливата акомодация на задграничните студенти на СА „ Д. А. Ценов ” към локалната атмосфера и метод на живот. Според тях, това спомага за реализиране на мечтаната интеграция, а също и на по-мащабната цел на стратегия „ Еразъм+ ” за обогатяване на знанията, общата просвета и качествата на младежите.

Посрещането на следващите Еразъм студенти, избрали свищовското висше учебно заведение за трупането на стопански познания и умения, и засилващият се интерес към реализирането на подвижности за образование са още едно доказателство за положителния имидж, който Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” има в интернационалното просветително пространство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР