Свищов. Преподаватели от Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищов

...
Свищов. Преподаватели от Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищов
Коментари Харесай

Преподаватели от Свищовската академия участваха в международна експертна среща по проект Com.HeNet

Свищов. Преподаватели от Стопанска академия " Димитър А. Ценов " - Свищов участваха в интернационална експертна среща по план Com.HeNet. Това оповестиха от пресцентъра на образователното заведение .

Факултетът за немско инженерно образование и индустриален мениджмънт към Технически университет – София и Български Червен кръст, в качеството си на асоцииран сътрудник по план „ Competences in Health Network Management – Com.HeNet ”, проведоха интернационална онлайн среща за показване на обединен профил на управител на районна здравна мрежа. Профилът включва нужни базови пълномощия въз основа на извършени изявленията с специалисти от шест страни.

Проектът „ Компетенции в ръководенето на здравна мрежа “ (Com.HeNet) е финансиран по стратегия ЕРАЗЪМ+ на Европейски Съюз и се реализира от консорциум сред няколко европейски центъра за висше обучение: Университет по приложни науки ФОМ, Мюнхен; Католически университет “Св. Антоний ”, Мурсия; Университет „ Лоранд Йотвьош “; Медицински университет на Силезия; Висше учебно заведение „ Йоанеум “ и Технически университет, София. Асоциирани сътрудници са Службата за опазване на здравето и гарантиране на сигурността на храните в провинция Бавария и Български Червен кръст. Основната цел е създаване на модули на образователна стратегия по Управление на здравната мрежа по европейски стандарт, който дава опция на здравните експерти да внедряват и сполучливо да ръководят здравни мрежи на районно равнище в сходство с европейските насоки за качество.

Основни акценти в програмата на срещата бяха показване на плана от страна на инж. Христомир Йорданов – зам.-декан на Факултет за немско инженерно образование и индустриален мениджмънт към Технически университет – София, показване на единния европейски профил на управител на районни здравни мрежи от доктор Надежда Тодоровска – зам.-генерален шеф на Български Червен кръст, както и българския опит в образованието на здравни мениджъри от страна на проф. доктор Тодорка Костадинова – зам.-ректор на Медицински университет – Варна.

В срещата интензивно присъединяване взеха Милка Василева – ръководител на БАПЗГ, проф. Иванка Стамболова от Факултет по публично здраве към Медицински университет – София, доктор Станимир Хасърджиев – ръководител на УС на Националната пациентска организация.

От Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” в полемиката участваха доцент доктор Румен Ерусалимов – зам.-ректор и началник на катедра „ Застраховане и обществено дело ” и доцент доктор Николай Нинов – началник на магистърска стратегия „ Здравен мениджмънт ”. Академичните преподаватели от Свищовското висше учебно заведение показаха своята поддръжка към екипа, участващ в плана и споделиха своите визии при разискваните проблеми, по отношение на въвеждането на фигурата на управител на районна здравна мрежа.

Партньорите по плана благодариха за присъединяване на свищовските преподаватели и показаха вяра за бъдещо съдействие в региона на образованието на студенти и специализанти в региона на здравния мениджмънт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР