Свищов. Онлайн кариерен форум на тема: Крачка пред другите в

...
Свищов. Онлайн кариерен форум на тема: Крачка пред другите в
Коментари Харесай

Кариерен форум oнлайн проведоха Стопанската академия и ПДТГ „Димитър Хадживасилев” в Свищов

Свищов. Онлайн кариерен конгрес на тематика: „ Крачка пред другите в стопанската система на знанието (на фокус: Кариерната реализация на младежите) ” се организира със взаимното присъединяване на кариерните центрове при Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” и Професионална държавна комерсиална гимназия „ Димитър Хадживасилев ” – Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия – Свищов . От комерсиалната гимназия във форума участваха зам.-директорът по образователна активност Юлия Величкова, Румяна Пенева – педагогичен и кариерен консултант, преподавателите Аделина Замфирова и Здравка Здравкова, учениците от 12-те класове. Свищовската академия показаха Димка Генчева – уредник в Кариерния център и Иван Йорданов – студент от познавач. „ Икономика на туризма ”, 4 курс.

Димка Генчева обясни на дванадесетокласниците от кои раздели в уеб страницата на Академията каква информация могат да получат искащите да станат студенти в Свищовското висше учебно заведение. Тя разясни, че раздел „ Прием ” съдържа информацията за методите, периодите и такси за кандидатстване, както и специалностите, по които се образоват студентите в двете посоки „ Икномика ” и „ Администрация и ръководство ”. За специалностите, изписани по азбучен ред в съответното направление, е посочена и подробна информация за програмата на образование и благоприятни условия за реализация след дипломирането на студентите. В раздел „ Студентски запаси ” е поместена информация за кариерно развиване, стажове и работа, стипендии и общежития, интернет и други, а опциите, които свищовските студенти имат за присъединяване в разнообразни планове и научни конгреси, са показани в раздел „ Наука ”. Особен интерес за участващите в онлайн форума възпитаници провокира показания план „ Студентски практики-фаза 2 ”, по който студентите се образоват в действителна работна среда. Димка Генчева разясни също, че раздел „ Международна активност ” показва информация и за стратегия „ Еразъм+ ”, по която студентите могат да вземат участие за образование или процедура в задгранични университети.

С присъединяване си във форума, четвъртокурсникът Иван Йорданов, показа опит и усещания от живота си като студент в Свищов. Живял и приключил междинното си обучение в регионални градове, Иван отличи преимуществата, които крайдунавския град има за студентите. „ За мен Свищов не е просто място на краткотрайно престояване. Градът и Академията ми дадоха доста благоприятни условия да се развъртвам и съумявам. В Свищов имате време за себе си и околните си, животът е много по-евтин. За разлика от по-големите университети и градове в страната, тук никой не ви стопира по пътя Ви към новите хоризонти, фантазии и действия, а дори Ви се и оказва помощ с всички сили. Моля Ви останете, не става всички да сме бегълци. Останете и развийте града, себе си и фантазиите си, освен поради другите, а най-много поради самите себе си ”, моли Иван към учениците от комерсиалната гимназия. Той показа информация за Академията, преимущества при образованието, благоприятни условия за участия в планове и в стратегия Еразъм+, за приемане на стипендии и награди, социално-битовите условия в общежитията. Сред преимуществата, които студентът посочи за родната Алма матер са още: настоящото портфолио от пазарноориентирани просветителни артикули по „ Икономика ” и „ Администрация и ръководство ”; солидното професионално, теоретично и практикоприложно образование по образователни проекти, създадени взаимно с бизнеса и държавната администрация, способстващо сполучливата реализация на пазара на труда; дипломата и европейското дипломно приложение, приети в Европейския съюз, Съединени американски щати и Канада, които получават възпитаниците на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР