Свидетели сме на брутален полицейски произвол, който няма как да

...
Свидетели сме на брутален полицейски произвол, който няма как да
Коментари Харесай

Със спрейове и боя: Протестиращи ще искат оставката на Рашков и демонтаж на Моча

„ Свидетели сме на жесток полицейски произвол, който няма по какъв начин да продължава повече! Българската полиция към този момент ОТВЛИЧА деца, с цел да отбрани руския агитационен паметник “.

Това пишат от „ Гражданска самодейност за разглобяване на паметника на руската войска “, които се събират в неделя с цел да изискат унищожаване на монумента и отмъщение за ареста на трима възпитаници.

Ето какво гласи апелът на основателите:

„ Бъдете всички на следващия ден (неделя, 27.02) от 16:00 часа пред МОЧА. Носете спрейове и багра!

Вчера три деца на по 15 и 16 години (две момчета и едно момиче) с мнение и позиция, по ярко и без да се крият пишат с маркер някъде на постамента на срамния така наречен " монумент " на руския окупатор в София " Save Ukraine! ".

Какво прави родната милиция съгласно вас?

Арестува ги, не им дава да се обадят даже един път, не уведомява родителите им и им постанова арест за 24 часа.

Родителите се усещат, че нещо не е наред едвам, когато децата им стартират съмнително дълго да не си подвигат телефоните, откакто преди този момент съмнително дълго не са отговаряли на известията.

Намесата на юристи изкарва две от децата от ареста късно вечерта, само че едното излезе едвам тази заран. Дете на 16 години.

Българи!

Свидетели сме на жесток полицейски произвол, който няма по какъв начин да продължава повече! Българската полиция към този момент ОТВЛИЧА деца, с цел да отбрани руския агитационен паметник. Вече се питаме въобще българска ли е тази полиция, ще пази ли нашите БЪЛГАРСКИ ДЕЦА, или с всички сили и средства (наши, на българския данъкоплатец) ще пази пропагандното военно оборудване на непозната страна, която сега прави военна експанзия против мирна и никого незастрашаваща суверенна страна?

Общинските управляващи са взели решение още преди 30 години този паметник да бъде демонтиран. Това решение не е отменяно и към момента е в действие!

Преди един ден, кметът на регион " Средец " - Трайчо Трайков, съобщи, че стартира процедура по разглобяване на паметника, което е в дадените му от СОС и гласоподавателите на този централен софийски регион пълномощия.

С решение № 73/26.07.2021 година на Върховният касационен съд (по сходен проблем против български студент) се декларира категорично, че писането по паметника (без да бъде увреждана неговата цялост) не съставлява нарушаване на българските закони.

Настояваме да разберем чии разпоредби извършва " българската " полиция, откакто явно те са в прорез както с общинските управляващи, по този начин и с решения на БЪЛГАРСКИЯ съд!

Настояваме за оставка на цялото управление на 1 РПУ!

Незабавно да се извърши вътрешна инспекция, която да откри кой изадава незаконни заповеди за похищение и гнет на български жители. Искаме да знаем имената и позициите на тези хора! Ако такава инспекция не бъде извършена, чакаме оставка и на вътрешния министър Рашков.

Призоваваме всички наши съидейници да бъдат на следващия ден (27 февруари, неделя) от 16:00 ч. пред така наречен " монумент " на руската войска със спрей или багра, с която да покажем ясно, че това няма да го бъде повече! Ще върнем това окупирано градско пространство на българските деца!

От гражданската самодейност ще осигурим сред 100 и 200 спрея, които ще бъдат раздадени на място. Всеки който има опция да донесе и личен подобен.

В името на публичния ред, предизвестяваме българската полиция (ако в действителност е българска) да не попречва това законово изложение на позиция в отбрана на мира и против военния гнет и насилието. Повтаряме - писането по паметника не съставлява закононарушение. Време е полицията да го научи един път - вечно!

Заявяваме, че оттук-нататък и до идното разглобяване на монумента, ще възпрепятстваме всеки опит за разчистване или ремонт на оборудването.

Каним целия училищен състав и учениците на Uwekind International School, както и родителите на децата, претърпели този стрес, да се причислят към митинга.

Очакваме ви. Неделя, 16:00 ч. “

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР