Свидетели на поредица от тревожни инциденти, свързани с безотговорното поведение

...
Свидетели на поредица от тревожни инциденти, свързани с безотговорното поведение
Коментари Харесай

Граждански сигнал: Безотговорно поведение на собственик, води до агресивни нападения на кучето му в Бургас

Свидетели на поредност от тревожни произшествия, свързани с безотговорното държание на притежател на куче в бургаския к-с „ Изгрев “, водещо до нападателни набези над животни . Мъжът е видян неведнъж да извежда кучето си без мотив, позволявайки му да агресира и даже да убива котки , макар опитите на хората да спрат дейностите на неговия домакински любим. Това стана ясно от обява в обществените мрежи, където възмутени жители качиха и снимков материал.

Местните поданици са очевидци и на малтретиране на самото куче от страна на неговия притежател, което в допълнение акцентира потребността от интервенция от управляващите . Въпреки подадените сигнали към Районното полицейско ръководство и Дирекция „ Околна среда “ към Община Бургас, по думите на жителите към момента забележими дейности за разрешаване на казуса няма .

Този случай акцентира безотговорното отношение към домашните любимци, само че въпреки това и нуждата от по-ефективна система за реагиране към сходни сигнали . Случаят не би трябвало да се подценява, защото нападенията може да станат и върху деца.

За да може да се предотвратяват сходни бъдещи произшествия , жителите на к-с „ Изгрев “ се надяват на дейности от виновните институции.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР