Свидетел на тежката катастрофата, отнела живота на две млади жени,

...
Свидетел на тежката катастрофата, отнела живота на две млади жени,
Коментари Харесай

Свидетел на тежката катастрофа в София твърди, че Семерджиев не се е опитал да спре

Свидетел на тежката злополуката, лишила живота на две млади дами, твърди, че водачът Георги Семерджиев е карал с над 100 км. в час и даже не се е опитал да спре.

В нощта на 5 юли, към 23 ч. Васил Трифонов е в дома си, наоколо до кръстовището на бул. „ Черни Връх “ и „ Арсеналски “.

„ Изведнъж се чу доста мощен тон от удар, последван от екот. Понеже там постоянно се случват произшествия, нормално те са със мощно скърцане на спирачки и по-късно удар. Тук нямаше. Аз по тази причина и не излязох незабавно, тъй като взех решение, че нещо доста тежко е паднало върху булеварда. След 3-4 мин, когато излязох, видях единствено таксито с водача, който обикаляше към него и почналата блъсканица “, споделя той.

За няколко минути на мястото идват голям брой полицейски коли и коли за спешна помощ, регионът е отцепен, а придвижването спряно.

Васил споделя, че не е чул спирачки, а единствено удар. Той е безапелационен, че в квартала постоянно се кара с превишена скорост.

„ Това беше въпрос на време да се случи, особено в този регион. Вече говорейки като гражданин на „ Лозенец “ и живеейки в съседство с този бул.. Гонките там лятно време са всекидневие, пистови мотори, коли, които форсират по булеварда. И ограниченията би трябвало да бъдат доста по-сериозни, в това число и промени в законодателството “, споделя Васил, а решението съгласно него са строгите санкции.

Смята, че Семерджиев е карал с над 100 км в час. „ При ляв завой, излизайки от „ Арсеналски “ и включвайки се на „ Черни връх “, автомобилът има доста път да извърви и пресича няколко платна. Таксиметров водач, който е умел, да не забележи автомобил и то от лявата му страна, това значи, че той е имал 1 секунда реакция. Ако в тази секунда той е погледнал на дясно, с цел да огледа дали платното е чисто от пешеходци, той е имал 1 секунда време, с цел да види профучаващият автомобил през него, само че той просто не е спрял, тъй като към този момент е правил маневра, с цел да завие. Явно нещо го е забавило, с цел да се случи още по-лоша картина. Просто той е извадил необикновен шанс, че му е отнесена единствено предницата при такава скорост, само че отново ви споделям, нямаше тон или индикация за понижаване на скоростта, това нормално се чува “, споделя Васил пред btv.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР