Световното производство на месо се очаква тази година да се

...
Световното производство на месо се очаква тази година да се
Коментари Харесай

Чума по свинете доведе до спад в световното производство на месо

Световното произвеждане на месо се чака тази година да се свие за първи път от над 20 години поради епидемията от африканска чума по свинете (АЧС), която продължава да унищожава стадата в Китай. Това предвижда нощес Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (ФАО - FAO), представена от ДПА.
Заради заболяването производството на свинско месо в Китай, водещия международен производител, се е свило най-малко с 20 на 100, показва ФАО в двугодишния си отчет. Поради това се чака производството на говеждо, овче, пилешко и свинско месо като цяло да намалее с 1% до 335 милиона тона трупно тегло.
Свинското нормално е над една трета от създаденото в света месо. Спадът на производството в Китай бързо се компенсира от пилешкото, чието произвеждане се чака да нарасне със 17 % на годишна основа.
Заради АЧС цените на свинското в Китай скочиха, което докара до ускорение на инфлацията през септември.
ФАО предизвести също по този начин за заплаха за предлагането на банани поради разпространението на рискова гъбична зараза из плантациите в Азия и Латинска Америка, за която сега няма лекарство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР