Световното първенство по волейбол за мъже през 2025 година за

...
Световното първенство по волейбол за мъже през 2025 година за
Коментари Харесай

Определиха домакина на световното по волейбол през 2025

Световното състезание по волейбол за мъже през 2025 година за първи път ще се организира във Филипините. Турнирът е сред 12 и 28 септември, а в него ще вземат участие най-хубавите 32 тима. В най-актуалната класация България е на 20-о място.

Филипините провеждат всяка година шампионати от Лигата на нациите при мъжете или дамите и завоюваха семейството на международния шампионат в конкуренцията на другите две кандидатури на Индонезия и Япония.

Събитието ще се организира за първи път в Азия от 19 години, като за последно хазаин бе Япония през 2006 година.
 
" Престижният шампионат освен ще въодушеви ново потомство спортисти, само че ще окуражи развиването на спорта на всички равнища в страната и целия район – сподели доктор Ари Граса, президент на международната асоциация FIVB. - Сигурни сме, че Филипините, подкрепени от нашата новаторска стратегия, ще провежда прелестно международно състезание. "

" За нас е огромна чест да обявим Филипините като хазаин на международното състезание през 2025 година – добави Фин Тейлър, изпълнителен шеф на Volleyball World. - Това решение показва нашето предпочитание да се разшири волейболната карта и да се завоюват още почитатели по целия свят. Филипините се потвърдиха като добър уредник на огромни волейболни събития и имат буйна фенска поддръжка. "
 
Пиа Кайтано, сенатор на Филипините, съобщи: " Успешната ни кандидатура за домакинство на международното състезание по волейбол за мъже в допълнение ускорява върха на страната ни в организирането на събития от международна класа. С поддръжката и ангажираността както на нашето държавно управление, по този начин и на частния бранш, можем да бъдем сигурни, че това ще бъде приказен театър. Като някогашен народен играч по волейбол, аз съм разчувствуван, че най-високото равнище на съревнование за мъже ще се организира в нашата страна – ние сме нация, която обича спорта със пристрастеност. Можем да пренесем това интернационално съревнование във Филипините, с цел да може народът ни да го види от първа ръка. Моето персонално покровителство беше да направя спорта по-достъпен, изключително за нашите младежи. Ние също по този начин имаме достойнството да посрещнем 32 тима, както и световна аудитория, където те могат да изпитат световноизвестното филипинско гостолюбие и колоритната филипинска просвета. Ние сме волейболна страна. И с огромно наслаждение приветстваме FIVB и Volleyball World във Филипините. "

Източник: БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР