Световнопризнатият български футболист Христо Стоичков получи от кмета на Стара

...
Световнопризнатият български футболист Христо Стоичков получи от кмета на Стара
Коментари Харесай

Христо Стоичков получи символите на званието Почетен гражданин на Стара Загора

Световнопризнатият български футболист Христо Стоичков получи от кмета на Стара Загора Живко Тодоров знаците на званието Почетен жител. Решението за присъждането му беше взето на съвещание на Общинския съвет в града през 2017 година

Носителят на Златната топка през 1994 година разпространява Стара Загора като през предходната година провежда неповторимо футболно шоу сред тима на Христо Стоичков и другари и Дрийм тийма на „ Барселона ”.

„ Смятам, че Христо Стоичков е заслужил своето самопризнание и би трябвало да получи достойното си място и в сърцето на Стара Загора. Ицо, ти си огромен другар на Стара Загора. Винаги си добре пристигнал и с присъждането на това звание демонстрираме своето почитание към теб. За всичко, което си направил за Стара Загора и за България, благодарим! ” – сподели кметът Живко Тодоров.

„ Стара Загора е град с огромни спортни обичаи. Благодаря за уважението, направихме първата стъпка и тя няма да е последна, пътят сме го проправили. Щастлив съм и съм горделив, че от през днешния ден старозагорци се усилват с още един. Приемам званието като обвързване оттук насетне, където и да съм по света да споделям, че Христо Стоичков е жител и на Стара Загора ” – разгласи Камата.

Той напомни, че неговият състезателен път потегля от Стара Загора, където е бил боец, както и че отсам са тръгнали доста положителни футболисти.

Легендарният футболист разгласи, че идната самодейност, която ще провежда в Стара Загора, ще бъде ориентирана към децата. Той показа и концепцията да провежда показателен мач в града като образува тим от Централна и Южна България против отбор от останалата част на страната.

Паричната награда от 3000 лв., която се дава на всеки почетен жител на Стара Загора, Христо Стоичков подарява за лекуването на бебе Мая, което страда от злокачествено заболяване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР