Група акционери в американския производител на електромобили Тесла (Tesla) призовават

...
Група акционери в американския производител на електромобили Тесла (Tesla) призовават
Коментари Харесай

Акционери на Тесла не са съгласни Мъск да получи от компанията над 40 милиарда долара

Група акционери в американския производител на електрически автомобили " Тесла " (Tesla) приканват и другите вложители да гласоподават срещу компенсационен пакет на стойност над 40 милиарда $, очакван за основния изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, осведоми Асошиейтед прес.

" Тесла " е изправена пред спад на световните си продажби, закъснение на търсенето на електрически коли, застаряваща гама модели и стойност на акциите, сринала се с 30 % през тази година, показва организацията.

Групата акционери включва финансовия инспектор на Ню Йорк Брад Ландър, компанията " Ес Оу Си " инвестмънт груп " (SOC Investment Group) и финансовата институция " Амалгамейтед банк " (Amalgamated Bank). Те показват в писмо до другите акционери в компанията, че отпущането на десетки милиарди долари на Мъск няма да способства с нищо за поощряване на дълготрайния напредък и непоклатимост на " Тесла ".

Съществува и възможност от завеждането на правосъдни каузи с хипотетични причини, че великодушният обезщетителен пакет за бизнесмена може да аргументи корпоративна загуба на компанията, се показва в писмото. Недоволните акционери означават, че Мъск на процедура е изпълнителен шеф на " Тесла " на ненапълно работно време, като напъните му от ден на ден се насочват към други бизнес инициативи.

" Акционерите не би трябвало да се преструват, че тази премия има някакъв тип подтикващ резултат – това не е по този начин. Нейната прекаленост е явна през цялото време ", показват акционерите.

Те приканват също по този начин другите вложителите да не утвърждават преизбирането в борда на шефовете на " Тесла " на Кимбал Мъск, брат на Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, както и на Джеймс Мърдок, някогашен изпълнителен шеф в медийната компания " Туенти фърст сенчъри фокс " (Twenty-First Century Fox).

В края на 2022 година стартира правосъден развой въз основа на тъжба, подадена в съда от акционер на " Тесла ". Той твърди, че възнаграждението на Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, което тогава беше оценено на 56 милиарда $, е било " обусловено от лесни за реализиране цели и вложителите са били подведени, с цел да го одобрят ".

Съд в щата Делауеър наложи несъгласие на пакета по-рано тази година и постанови, че управлението на " Тесла " не се е погрижило по най-хубавия метод за ползите на вложителите в компанията.

През предишния месец " Тесла " изиска от акционерите си да възстановят великодушния обезщетителен пакет на Мъск, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР