Световноизвестният учен Стивън Хокинг се прочу сред широката публика с

...
Световноизвестният учен Стивън Хокинг се прочу сред широката публика с
Коментари Харесай

Ако сте в черна дупка, не се отказвайте. Има изход! ~ Стивън ХОКИНГ

Световноизвестният академик Стивън Хокинг се прочу измежду необятната аудитория с това, че съумя да сервира по понятен метод на всеки най-общата визия за теоретичната физика и направи налични за хората скъпите си прозрения по отношение на пространството и времето. Но великият академик реши да показа опита си и във връзка с по-емоционални въпроси. В една от лекциите си тази година Хокинг насочи красиво известие към хората, страдащи от меланхолия, сравнявайки това положение с черните дупки и изясни, че без значение какъв брой тъмни и мрачни наподобяват, не е невероятно да им се избяга:

Посланието на тази лекция е, че черните дупки не са толкоз черни, колкото ги рисуват. Те не са безконечни затвори, както в миналото се мислеше... нещата както могат да влизат в черните дупки, по този начин могат и да излизат от тях, и доста е евентуално –  да излизат в друга Вселена. Така че в случай че чувствате, че сте в черна дупка, не се отхвърляйте – има излаз на открито.

Хокинг, който скоро навърши 74, живее с тежко невродегенеративно заболяване от съвсем 53 години, макар, че лекарите му споделят, че му остават единствено две години, когато за пръв път го диагностицират през 1963.

В началото на годината ученият изнесе лекция пред аудитория от към 400 индивида в Кралският институт в Лондон. Дъщеря му Луси, се изрече пред същата публика, като обърна вниманието на публиката към необикновено постоянното ментално положение на татко си – и интелектуално, и прочувствено:

Той има доста мощно развито предпочитание да продължава напред и съумява да активизира всичките си запаси, всичката си сила, целия си нравствен поглед и да ги насочи към тази цел – да продължава напред. Но не просто да продължава напред в името на оцеляването, а с цел да преобразува всичката тази сила в креативен развой – да написа книги, да изнася лекции и да въодушевява останалите хора с нервнодегенеративни или други проблеми.

Това изказване по отношение на толкоз инвалидизиращо положение като депресията от човек с такава тежка орис и брилянтен разум, несъмнено ще даде храброст на тези, които страдат. Най-важното е в никакъв случай да не забравяте, че колкото и зле да наподобяват нещата, Стивън Хокинг в никакъв случай няма да се откаже.

Снимки: El Español, Reddit, Tackk

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР