Световноизвестният шеф-готвач Джейми Оливър се обърна към британския премиер Борис

...
Световноизвестният шеф-готвач Джейми Оливър се обърна към британския премиер Борис
Коментари Харесай

Джейми Оливър с писмо до Борис Джонсън

Световноизвестният шеф-готвач Джейми Оливър се обърна към английския министър председател Борис Джонсън с писмо, в което упорства стандартът на качество на храните в страната да бъде непокътнат. Според него отхвърлянето от страна на депутатите на ремонти в Закона за земеделието може да докара до появяването на нискокачествени храни на английския пазар, които в други условия биха били противозаконни на Острова.

В обръщението си към министър-председателя Джейми Оливър акцентира значимостта на високите стандарти, сигурността и устойчивостта в хранителната промишленост изключително на фона на разразилата се пандемия, която потегля точно от хранителна верига.

Освен публичното здраве като главен приоритет, установяването на ремонти в закона ще подсигурява и насърчаване на хранителната и земеделската промишленост във Англия, ще поддържа локалните производители и дребни бизнеси.

Самият Джейми Оливър е последовател на уравновесеното и здравословно хранене при децата и към този момент съвсем 20 години води акция за детското здраве. Според него, в случай че Законът за земеделието не бъде изменен в най-скоро бъдеще, Англия рискува да пусне на своя пазар храни с високо наличие на мазнини, сол и захар. Те освен ще задълбочат казуса със затлъстяването на децата в страната, само че и съществено ще застрашат публичното здраве. 

 
Петицията на Джейми Оливър за храненето като образователна дисциплинираност
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР