Световноизвестният пианист Бруно Канино пристига в България за концерт с

...
Световноизвестният пианист Бруно Канино пристига в България за концерт с
Коментари Харесай

Легендарният пианист Бруно Канино свири в София със Симфониета - Враца

Световноизвестният пианист Бруно Канино идва в България за концерт с Врачанския оркестър и блестящия български пианист Тодор Петров на 1 април от 19 ч. в залата на Националното музикално учебно заведение " Л. Пипков " в София, ул. " Оборище " 17, научи ДУМА от Симфониета - Враца.
" Гостува ни международна звезда - Бруно Канино, именит пианист, който има издадени най-вече дискове и плочи в международната история. Свирил е с всички велики реализатори в последните десетилетия, има и солови, доста известни записи. Над 500 са неговите публично издадени плочи и дискове. Гостувал е преди години в България. Имах щастието да го чуя онлайн, беше ми фантазия. Успяхме да го поканим за концерт със Симфониета - Враца, дружно с пианиста Тодор Петров, да изпълнят един концерт, за който съвсем не може да се открие запис на две пиана, макар че е от Моцарт. Оригиналът е написан от него за три пиана, само че скоро след основаването му е модифициран за две от самия създател. На 1 април ще имаме удоволствието да се насладим на тази рядко изпълнявана авторска преправка на Концерта за две пиана и оркестър KV 242 от Моцарт ", споделя шефът на Симфониета - Враца, маестро Христо Павлов.
В програмата на концерта, под диригентската палка на Христо Павлов, ще чуем още Увертюра " Орфей и Евридика " от Глук и Симфония 4 от Шуберт.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР