Световноизвестният майстор по бойни изкуства - Нино Бернардо, изнесе лекция

...
Световноизвестният майстор по бойни изкуства - Нино Бернардо, изнесе лекция
Коментари Харесай

Световноизвестният майстор по бойни изкуства Нино Бернардо изнесе лекция у нас

Световноизвестният занаятчия по бойни изкуства - Нино Бернардо, изнесе лекция у нас. Той приказва за гнева, експанзията, страха и вътрешната мощ, разказвайки поучителни мъдрости от житейски си път.

Нино Бернардо е космополитна, пъстра персона. Той е роден в Хонконг през 1946 година с татко филипино-каталунец и майка полукитайка, полуфилипинка. Израснал е в Макао. Занимавал се е с бокс, хокей, музика и кино. В средата на 70-те се възпламенява по бойните изкуства, а през днешния ден е знаменит занаятчия по Винг Чун - един от най-популярните стилове в китайското кунгфу.
Нино Бернардо, занаятчия по бойни изкуства: На китайски има два метода да кажеш Винг чун - в първия случай това значи " красива пролет ", а при втория - " безконечна пролет ". Вечната пролет предизвика непрестанен напредък, непрестанно развиване. Това е изкуство за живота. За това по какъв начин да възприемаме света. Най-важното нещо, което можем да научим е по какъв начин да управляваме своя яд. Гневът води до нелепост. От гнева страдаме всички. В бойните изкуства този яд се преобразува във функционална и продуктивна сила.
Нино желае да възпита в своите възпитаници грижа за физическото здраве и опит за непрестанно духовно израстване. Една от емблематичните му сентенции е: " Не прави нищо, което не ти харесва. Не се срамувай да се страхуваш или провалиш. Не спирай да вървиш напред ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР