Световноизвестният бразилски пианист Пабло Роси ще открие 17-ото издание на

...
Световноизвестният бразилски пианист Пабло Роси ще открие 17-ото издание на
Коментари Харесай

Бразилският пианист Пабло Роси открива Лятната академия на изкуствата в Бургас

Световноизвестният бразилски пианист Пабло Роси ще открие 17-ото издание на Лятна академия на изкуствата.

Концертът ще се състои на 7 юли от 19:00 ч. в залата на НХК в Бургас.

Събитието се реализира със съдействието на Бразилското посолство в София и с персоналната ангажираност на посланика Н. Пр. Мария Едилеуза Фонтенеле Рейс, която ще бъде формален посетител на концерта в морския град. С самодейността ще се означи 200-годишнината от независимостта на Бразилия. Концертът се осъществя в партньорство с българския клон на „ Зенон Културен институт “ – Бразилия.

През годините Лятната академия на изкуствата се е трансформирала в привлекателен център за хора на изкуството от целия свят. В Созопол и Бургас концерти и майсторски класове са провеждали редица известни музиканти, артисти, артисти, писатели, художници, публицисти и други

„ Целта е младежите да се допрян до огромните имена и да се вдъхновят от тях. Чрез този концерт ние продължаваме нашата задача да утвърждаваме и разпространяваме българската, европейската и други школи в областта на професионалното музикално, художествено изкуство, актьорско майсторство и така нататък “, споделя Петя Великова – Димитрова, която е основател на Академията.

За Пабло Роси

Пабло Роси е считан от профилираната рецензия за едно от най-важните имена измежду новото потомство бразилски пианисти. Той гради солидна кариера на национални и интернационалните подиуми. Бил е солист на Камерните оркестри на Кремъл (Москва) и Оверн (Франция), на Симфоничните оркестри на Киров, Бразилия и Сао Пауло и Филхармоничните оркестри на Минас Жерайс и Гояс.

Роси е лауреат на Първия народен конкурс за млади бразилски гении “Nelson Freire “ през 2003 година. Спечелил е своята първа премия в конкурс по пиано, когато е бил още на 7 години и от този момент е лауреат на повече от 10 Международни състезанието в Испания, Бразилия и Аржентина.

През 2021 година Пабло Роси пази своята втора магистратура в Mannes scholl of mucic ” в Ню Йорк. Наред с това е приключил бакалавърска и магистърска степен с високи оценки от Московската държавна консерватория „ П. И. Чайковски “, в класа на световноизвестната пианистката Елисо Вирсаладзе.

Албумът му ”Villa-Logos: Complete Violin and Piano Sonatas ” публикуван от Naxos е приет за най-хубавия камерен музикален запис за всички времена от популярния BBC Music Magazine.

През последните 5 години Пабло Роси е изсвирил повече от 70 рецитала в Европа, Америка, Африка, Латинска Америка и Азия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР