Световноизвестният актьор и продуцент Кристоф Ламбер е тазгодишният председател на

...
Световноизвестният актьор и продуцент Кристоф Ламбер е тазгодишният председател на
Коментари Харесай

Кристоф Ламбер идва за CineLibri

Световноизвестният артист и продуцент Кристоф Ламбер е тазгодишният ръководител на елитното жури на CineLibri. Отговорността за избора на най-хубава кино акомодация „ шотландският войник ” ще показа с не по-малко популярните си сътрудници. Сред тях е шведският публицист и публицист Давид Лагеркранс, който пое нечувано предизвикателство и сътвори три продължения на паметната трилогия „ Милениум ”, затвърдили международната му популярност. Лагеркранс ще се срещне с българската аудитория на 12 октомври от 19 часа в литературния клуб „ Перото ”. Повод за събитието е българското издание на The Girl Who Lived Twice, което носи заглавие „ Тя, която трябваше да почине ". Гостуването се осъществя в границите на Шведската седмица в София, която ще се състои сред 3 и 13 октомври 2019-а за разпространение на шведския бизнес и просвета. Друго взаимно събитие - акцент в документалната селекция на фестивала тази година, е филмът „ Мъжът, който си играеше с огъня “, отдаден на Стиг Ларшон. В журито влиза френският кинорежисьор от румънски генезис Раду Михайлеану („ Концертът ”, „ Изворът на дамите ”), чиито произведения му донесоха богата сбирка от оценки – на фестивала в Берлин, номинации за „ Златна палма ” в Кан  и за „ Сезар ”. В момента Михайлеану работи по 8-серийна екранизация на книгата „ Сбогом, Шанхай ”, подписана от огромния Анжел Вагенщайн – огромна копродукция на Gaumont, France Télévisions, Rai Uno и ZDF, чиито фотоси стартират следващата година.

Да подвига оценки у нас идва и ослепителната италианска актриса и защитничка на публични дела Лоредана Каната („ Младост ”, „ Неапол във воали ”). Към фамозните задгранични арбитри се причислява родната звезда Ирини Жамбонас, която неотдавна беше удостоена с премията „ Сърцето на Сараево ” за присъединяване си във кино лентата „ В кръг ” на режисьора Стефан Командарев. Жамбонас взе участие и във кино лентата „ Посоки ” на Командарев, номиниран в категория „ Особен взор ” на Международния кинофестивал в Кан, има голям брой оценки за функциите си в театъра.

Петото, юбилейно издание на единствения кинофестивал у нас, фокусиран върху акомодацията на литературни творби на огромен екран, ще срещне публиката с още именити писатели, сценаристи, режисьори, артисти, продуценти. На 6 октомври в „ Люмиер “ от 20 часа ще се състои премиера на кино лентата „ Заличено момче ” в наличието на Гарард Конли, създател на едноименната мемоарна книга, издадена от „ Колибри ”. Удостоен с голям брой награди, в това число и с две номинации за „ Златен глобус ”, филмът на Джоуел Еджъртън споделя покъртителна персонална история, в която блестят Лукас Хеджис, Никол Кидман, Ръсел Кроу. Освен на 6 октомври феновете ще имат опция да се срещнат с Гарард Конли на 7 октомври във Варна, на 8 в Бургас и на 9 в Пловдив.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР