Световният №3 в мъжкия тенис Стефанос Циципас загуби още първия

...
Световният №3 в мъжкия тенис Стефанос Циципас загуби още първия
Коментари Харесай

Циципас отпадна още на старта в Индиън Уелс, Медведев, Зверев и Рууд потеглиха с победи

Световният №3 в мъжкия тенис Стефанос Циципас загуби още първия си дуел на Мастърс шампионата в Индиън Уелс, Съединени американски щати, откакто отстъпи в трисетов дуел на австралиеца Джордан Томпсън.

Двамата изиграха доста здрав мач, който в последна сметка беше извоюван от 87-ия в ранглистата Томпсън със 7:6(0), 4:6, 7:6(5) след 2 часа и 40 минути на корта.

За 28-годишният австралиец това бе едвам втора победа в кариерата му над тенисист от топ 10, като първата пристигна през 2017 година в Куинс, когато той победи водача по това време в ранглистата Анди Мъри.

Освен това този триумф за първи път класира Джордан Томпсън за третия кръг в Индиън Уелс, където в спор за място на осминафиналите той ще се изправи против чилийския квалификант Алехандро Табило, който отстрани след два тайбрека американеца Максим Креси.

В същото време един от най-изявените любимци в шампионата Даниил Медведев стартира с лесна победа против представителя на домакините Брендън Накашима. Поставеният под №5 руснак се наложи с 6:4, 6:3, с цел да запише своята 15-та поредна победа във всички шампионати. Припомняме ви, че някогашният №1 в света дойде в Индиън Уелс след три следващи трофеи - в Ротердам, Доха и Дубай.

Успешно началото в шампионата записа още и някогашният четвъртфиналист в шампионата Александър Зверев. Поставеният под №12 немец завоюва с 6:3, 6:1 против аржентинеца Педро Качин.

Напред към третия кръг в Индиън Уелс продължава и третият в схемата Каспер Рууд, който надигра с 6:2, 6:3 различен аржентинец - Диего Шварцман.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР