Световният №1 в мъжкия тенис може да се завърне на

...
Световният №1 в мъжкия тенис може да се завърне на
Коментари Харесай

Над Новак Джокович е само небето

Световният №1 в мъжкия тенис може да се завърне на кортовете в Северна Америка

Новак Джокович още веднъж е кралят на Australian Open, откакто победи за невиждан десети път на обичания си корт “Род Лейвър сцена ”. Ноле се оправи със съпротивата на Стефанос Циципас с в 3-часов край пред рекордните 35 хиляди фенове по трибуните. Той завоюва поредна купа и се изравни по извоювани шампионати в Големия шлем с Рафаел Надал. Двамата имат по 22 трофея. Джокович обаче към този момент е водач по извоювани трофеи въобще в шампионати – 93, против 92 на Надал.

Новините към Новак Джокович не стопират. Световният №1 в мъжкия тенис получи зелена светлина да се завърне на кортовете в Северна Америка. Това стана факт, откакто президентът Съединени американски щати в лицето на Джо Байдън възнамерява да приключи изключителните ограничения против COVID-19 на 11 май. Това стана ясно след изказване, публикувано от пресслужбата на Белия дом, съобщи.

През предходната година новият първенец на Australian Open бе лишен от опцията да взе участие на всички шампионати в Съединени американски щати и Канада поради липса на ваксина против короанвируса. Извънредните рестрикции в Съединени американски щати бяха наложени от Доналд Тръмп още при започване на 2020 година, а по-късно Байдън удължи тяхната дълготрайност на няколко пъти.

Все още не е ясно в кои шампионати ще се включи Джокович на северноамериканска земя. Очакванията са, че той ще вземе присъединяване на Откритото състезание на Съединени американски щати, което ще започва на 28 август и ще завърши на 10 септември. Сърбинът е троент първенец в Ню Йорк.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР