Световният №1 в мъжки тенис Новак Джокович ще бойкотира предстоящото

...
Световният №1 в мъжки тенис Новак Джокович ще бойкотира предстоящото
Коментари Харесай

Джокович готви бойкот на Уимбълдън?

Световният №1 в мъжки тенис Новак Джокович ще бойкотира идното през лятото издание на " Уимбълдън ". Информацията е на швейцарското издание " Блик " и се приема като същинска сензация, защото шампионатът в " Ол Инглънд Клъб " е един от най-любимите на сърбина.

Според източниците, 34-годишният тенисист няма да играе на третия за годината шампионат от Големия шлем в символ на взаимност на съветските и беларуските си сътрудници. Както е известно, на Даниил Медведев, Андрей Рубльов и останалите към този момент беше обявено, че няма да бъдат позволени до присъединяване в Откритото състезание на Англия поради съветската военна инвазия в Украйна и поддръжката, която Русия получи от Беларус при реализирането на интервенцията. Още в първите дни след оповестяването на решението на " Уимбълдън " Джокович го дефинира като полуда.

Швейцарската медия се базира на откъс на Никола Пилич, считан за тенис бащата на Джокера и някогашен негов консултант.
 Рубльов победи Новак Джокович и сграбчи купата в Белград
Рубльов победи Новак Джокович и сграбчи купата в Белград

Тежък удар за Ноле

" Други тенисисти също може да вземат сходно решение, когато видят образеца на Джокович. Тогава те може да си кажат: " Щом той може да откаже да играе, то и ние можем ". Ще бъде забавно тогава да забележим реакцията на уредниците на " Уимбълдън ", съобщи Пилич пред " Блик ".

Отсъствието на Джокера ще бъде огромен удар по единствения шампионат от Големия шлем, игран на тревни кортове, защото по този метод " Уимбълдън " ще остане в главната си скица без първите двама тенисисти в международната класация. Новак Джокович е №1, а Даниил Медведев е втори.

Очакванията бяха Ноле да играе извънредно стимулирано на " Ролан Гарос " и " Уимбълдън ", с цел да успее още веднъж да се изравни с Рафаел Надал по извоювани трофеи от Големия шлем. Както и известно, Джокович не беше позволен до Australian Open поради отсъствието на направена ваксина за ковид, а от това се възползва Надал, който завоюва своята 21-ва купа от Шлема. Новак Джокович и Роджър Федерер са с по 20.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР