Световният веган ден е годишно събитие, което се чества на

...
Световният веган ден е годишно събитие, което се чества на
Коментари Харесай

Световен веган ден - вдъхновяващи факти


Световният веган ден е годишно събитие, което се празнува на 1-ви ноември всяка година. За първи път това се случва през 1994 година по случай празник на Луис Уалис, ръководител на веганската асоциация. Веганите по целия свят се събират и честват, а към тях се причисляват и други хора, които в този ден не употребяват никакви скотски храни. Независимо дали сте вегетарианци или не, през днешния ден е страховит ден да се запознаете с въздействието, което веганизмът може да има върху нашата планета. foodpanda, подбра няколко любопитни и вдъхновяващи обстоятелството за международния веган ден.

За да създаде един кг говеждо месо в Калифорния се употребяват 2500 галона вода. Само една веганска храна може да спести 2500 галона вода!

Повече от девет милиарда животни умират всяка година единствено в Съединени американски щати, с цел да създават месо, млечни артикули и яйца.

Средното равнище на холестерола на един американски месояден е 210, до момента в който междинният холестерол на веган е 133.

Веганството спомага за смяната на гените, трансформирайки ги в гени, предотвратяващи заболявания.

6 милиона селскостопански животни умират всеки час, с цел да се създава месо.

Обединените народи обявиха, че развъждането на животни за храна генерира повече парникови газове, в сравнение с всички коли и камиони в света.

Вегетарианската диета в действителност е по-евтина от тази на месоядците.

"Веганизмът" е анаграма на "спаси ме".

Брад Пит, Бионсе и Бил Клинтън са вегани. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР