Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен започна новия сезон

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен започна новия сезон
Коментари Харесай

Верстапен стартира с победа сезона във Формула 1

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен стартира новия сезон по шампионски, откакто реализира безапелационна победа в Гран При на Бахрейн. Нидерландецът за следващ път се оказа в свое лично съревнование и имаше извънредно сериозна преднина пред втория, който бе неговият съотборник в Ред Бул Серхио Перес.


Още на старта Верстапен съумя да затвори пътя на Шарл Льоклер и да удържи своето първо място.

Перес. пък се залепи зад Джордж Ръсел, а в последна сметка съумя да изпревари и британеца, както и Шарл Льоклер, с цел да има удобно съревнование още след десетата обиколка и да бъде втори в крайното класиране.

Карлос Сайнс се възползва от грешките, които позволи неговия съотборник Шарл Льоклер и Джордж Ръсел, с цел да се качи на подиума и да приключи трети. Испанецът стартира доста мощно годината, като се има поради, че няма да остане във Ферари от идната година, защото мястото му ще бъде заето от Люис Хамилтън.

Льоклер съумя в 47-ата обиколка да се възползва от груба неточност на Джордж Ръсел, с цел да го изпревари и да приключи четвърти в Гран При на Бахрейн. Ръсел с Мерцедес остана пети, а Ландо Норис с МакЛарън се подреди шести.

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън имаше мъчно съревнование и приключи седми, а Оскар Пиастри с МакЛарън остана осми.

Топ 10 допълниха водачите на Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл.

Следващата седмица е Гран При на Саудитска Арабия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР