Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар заминава със

...
Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар заминава със
Коментари Харесай

Карлос Насар обеща злато от Световното

Световният първенец по повдигане на тежести Карлос Насар отпътува със специфична мотивация за шампионата на планетата в Богота (Колумбия). Той ще нападна златния орден с мисълта за своя треньор Илиян Илиев, който умря ненадейно преди няколко дни. Специалистът от Червен бряг построи от дете Карлос и беше с голяма заслуга за неговите триумфи.

" Той беше освен мой треньор - показа за " Спортната джунгла " Карлос Насар. - Подкрепяше ме за всичко. Нашите взаимоотношения бяха специфични. Трудно ми е да приказвам за това в този момент, само че го усещах като мой татко. Ще направя всичко допустимо да печеля купата за него. Някои неща около загубата ме разклатиха ".

Карлос Насар отпътува на 9 декември за Колумбия и ще подвига два дни по-късно в своята нова категория до 89 кг. Това ще бъде второ интернационално съревнование в тази дивизия след среброто на европейското състезание.

" Намирам се в най-хубавата ми физическа форма - добави тежкоатлетът. - На европейското не бях доста добре квалифициран. Имах и травми ",

На тренировки Насар сподели в обществените мрежи по какъв начин подвига 180 в изхвърлянето и 225 кг в изтласкването, което е задоволително за нов международен връх.

Състезанието пропуща най-големият съперник на Насар - Антонио Пицолато (Ит), който го победи на европейското. За сметка на това в борба влизат двама извънредно опитни тежкоатлети - Тиан Тао (Кит) и Киануш Рустами (Иран). Китаецът е някогашен международен първенец и втори от олимпиадата в Рио. Рустами завоюва златото на Игрите преди шест години и има две международни трофеи. Иранецът водеше епични борби преди десетина години с различен наш тежкоатлет - Иван Марков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР