Световният шампион по шахмат Магнус Карлсен заяви, че планира да

...
Световният шампион по шахмат Магнус Карлсен заяви, че планира да
Коментари Харесай

Магнус Карлсен е пренаситен от класическия шахмат

Световният първенец по шахмат Магнус Карлсен съобщи, че възнамерява да си вземе отмора от известната игра. Норвежецът уточни, че се е пренаситил от това да играе типичен шахмат.

В неделя 32-годишният Карлсен приключи на трето място супертурнира в холандския град Вайк ан Зее. Той събра 8 точки от 13 вероятни, като подели втората позиция с узбека Нодирбек Абдусаторов, който го надигра в директната партия. Шампион с 8,5 точки стана представителят на домакините Аниш Гири.

" След този шампионат си взимам отмора. В близко бъдеще няма да играя типичен шахмат. През последните няколко седмици се усещам като болен от него ", разяснява Карлсен.

От думите на норвежеца излиза наяве, че той няма да стопира с шаха въобще, а просто ще играе единствено в шампионати на съкратена времева контрола.

Карлсен е международен първенец по типичен шахмат от 2013 година насам, когато победи индиеца Вишванатан Ананд. След това той направи четири сполучливи отбрани на купата си. През юли предходната година той разгласи, че няма предпочитание да взе участие в пета отбрана на купата и по този начин тя ще премине в ръцете на един всред кандидатите Дин Лижън от Китай и Ян Непомнящи от Русия, които ще проведат мач за нея от 7 април до 1 май тази година в столицата на Казахстан Астана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР