Световният шампион по бокс в тежката категория Антъни Джошуа победи

...
Световният шампион по бокс в тежката категория Антъни Джошуа победи
Коментари Харесай

Джошуа победи Такам с технически нокаут

Световният първенец по бокс в тежката категория Антъни Джошуа победи Карлос Такам с механически нокаут в 10-ия рунд в огромния мач от боксовата галавечер в Кардиф, Уелс.

Пред 80 хиляди фенове на „Принсипалити Стейдиъм“ в уелската столица Ей Джей отбрани купата на Международната боксова федерация (IBF) и тази на Световната боксова асоциация (WBA).

Джошуа доминираше през цялата среща, само че пръв понесе тежък удар. Във втория рунд Такам удари първенеца нечисто с глава, при което разкървави носа му. Останаха съществени подозрения, че носът на Ей Джей е строшен, само че преимуществото му се резервира.

В четвъртия рунд Джошуа отвори аркада на дясната вежда на Такам и от нея стартира да тече кръв, която пречеше на кандидата да вижда. Впоследствие ново мощно дясно кроше прати Такам в нокдаун. Той обаче се дължеше по-скоро на загуба на равновесие и камерунецът нямаше проблем да издържи броенето.

В петия рунд аркадата на Такам се усложни и съдията даже приключи мача за няколко секунди, с цел да бъде изработен медицински обзор на камерунеца. В последна сметка се реши борбата да продължи.

Джошуа предприе по-пасивен метод и разреши на съперника си да направи серия от леви и десни крошета, след което отговори с няколко от марковите си комбинации. Бе изненадващо, че Такам е към момента на крайници. Той понесе нова порция тежки удари и в деветия рунд, само че не се съобщи.

Все отново всичко свърши в 10-ия рунд с триумф за Джошуа. Реферът Фил Едуардс реши да завърши дуела с спорно присъждане на механически нокаут.

За британеца това бе четвърта отбрана на пояса на IBF и първа на този от WBA. Предишните бяха против Владимир Кличко (технически нокаут в 11-ия рунд), Ерик Молина (технически нокаут в 3-ия рунд) и Доминик Бризъл (технически нокаут в 7-ия рунд).

Претендентът Карлос Такам размени отказалия се заради контузия Кубрат Пулев, само че се провали и записа четвърта загуба в професионалната си кариера. Камерунецът има 40 дуела, 35 победи, 27 с нокаут и 1 еднакъв мач. За последно е нокаутиран от руснака Александър Поветкин в десетия рунд на мача им на 24 октомври 2014 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР