Световният шампион Нидерландия надделя над Германия с 28:27 (14:15) в

...
Световният шампион Нидерландия надделя над Германия с 28:27 (14:15) в
Коментари Харесай

Световният шампион Нидерландия без шанс за полуфиналите на Европейското

Световният първенец Нидерландия надви над Германия с 28:27 (14:15) в предпоследния кръг в група 2 на втората фаза на Европейското състезание по хандбал за дами в Дания, само че няма шансове да продължи на полуфиналите.

" Лалетата " се нуждаеха от победа с най-малко три гола разлика, с цел да запазят очаквания за класиране напред, само че не съумяха да я реализиран.

Бундестимът имаше преимущество през първото полувреме, а в 21-ата минута даже водеше с 13:9. Холандките изравниха за 16:16 малко след почивката, а със серия от четири следващи попадения те даже дръпнаха с 26:24 в 56-ата минута, само че до края не съумяха да усилят задатъка си.

Лоис Абинг беше най-резултатна за победителките с 8 гола. Юлия Бенке и Ким Найдзинавичиус се разписаха по 4 пъти за Маншафта.

Така двата състава събраха по 4 точки, само че Германия ще излезе в последния кръг против Хърватия в пряк конфликт за класиране за полуфиналите от група 2. Хърватките имат 6 точки и тъждество ще им бъде задоволително за продължение напред.

Унгария реализира първа победа в групата след 26:24 (13:14) над Румъния след 7 гола на Надине Шатцл.

Унгарките са предпоследни с 2 точки, а румънките са на последното място без актив.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР