Бившият наставник на Фейенорд Арне Слот призна, че е било

...
Бившият наставник на Фейенорд Арне Слот призна, че е било
Коментари Харесай

Арне Слот: Невъзможно е да се откаже на един от най-големите клубове в света

Бившият ментор на Фейенорд Арне Слот призна, че е било невероятно да откаже на " един от най-големите клубове в света ", откакто назначението му за правоприемник на Юрген Клоп в Ливърпул бе доказано.

Новинарската организация PA научи, че Слот, който ще е по-скоро първи старши треньор в клуба в сравнение с управител, е подписал тригодишен договор и публично ще поеме " мърсисайдци " на 1 юни, очаквайки да получи работна виза.

При сбогуването си с почитателите на Фейенорд посредством формалния уебсайт на нидерладския отбор, Арне Слот разгласи: " Със сигурност не беше елементарно решение за затворя вратата за клуб, където претърпях толкоз доста прелестни моменти и работих сполучливо с толкоз доста чудесни хора. Но като човек от спорта, опцията да станеш старши треньор във Висшата лига, в един от най-големите клубове в света, е мъчно да се пренебрегне. Благодарен съм на Фейенорд за желанието им да сътрудничат в този преход. "

Задълбоченото търсене на Ливърпул стигна преди няколко седмици до 45-годишния експерт като желан претендент. Желанието му да поеме работата разреши бързо назначение.

Ходът на Слот беше обществена загадка от известно време, като Ливърпул заплати 9.4 милиона английски лири отплата на Фейенорд, с цел да си обезпечи услугите му, а Арне Слот удостовери, че " Анфийлд " е идната му дестинация на последната си конференция преди мача на нидерландския тим в локалното състезание в петък.

Ливърпул искаше да предприеме бързи дейности, с цел да размени Юрген Клоп, до момента в който редица топ европейски клубове също търсят нови наставници през актуалното лято.

Арен Слот хареса на притежателите на Ливърпул, които имат вяра, че нидерландецът е показал известност на свръхпроизводителен с АЗ Алкмаар и Фейенорд, и е кадърен да извлече най-хубавото от играчите, а тимът да демонстрира ясна футболна еднаквост.

Длъжността му старши треньор значи, че той се вписва в новата футболна конструкция, която претърпя главен ремонт през последните няколко месеца с двама някогашни спортни шефове - Майкъл Едуардс и Джулиан Уорд, които се завръщат надлежно като основен изпълнителен футболен и механически шеф. Новият състезателен шеф Ричард Хюз беше притеглен от Борнемут и също публично ще стартира работа на 1 юни.

В последната си тирада на стадион " Анфийлд " Юрген Клоп прикани почитателите да поддържат изцяло Слот. " Посрещете новия управител, както посрещнахте мен. Продължавайте да вярвате и да подкрепяте тима ", разяснява немецът.

Арне Слот се причисли към Фейенорд през 2021 година, като изведе състава до първи край в Лигата на конференциите в Европа през идната година и до първа купа в Нидерландия от шест години насам през 2023-а.

" Фейенорд е клубът, в който съумях да ознаменувам първите огромни триумфи в кариерата ми като треньор и където изживях доста страхотни мачове, тъй че оценявам тези мемоари. И като футболен почитател сигурно ще продължа да проследявам клуба, тъй като съм уверен, че занапред предстоят доста хубави неща в Ротердам. Пожелавам на Фейенорд и на всички, които се грижат за този прелестен клуб, всичко най-хубаво за бъдещето ", добави Слот.
 Поведението на Дарвин Нунес продължава да го отдалечава от последователите на Ливърпул
Поведението на Дарвин Нунес продължава да го отдалечава от последователите на Ливърпул

Уругваецът продължава да показва пренебрежение към Клоп и необичайно поведение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР