Световният шампион Франция се доближи още повече до възможността да

...
Световният шампион Франция се доближи още повече до възможността да
Коментари Харесай

Франция се доближи до втора поредна титла след епичен сблъсък

Световният първенец Франция се приближи още повече до опцията да дублира купата си от преди 4 години, откакто се класира за 1/2-финалите на Мондиал 2022. В чакания с голям интерес финален 1/4-финал " петлите " победиха с 2:1 Англия.

До почивката французите държаха самодейността и това бе оползотворено още в 17-ата мин. от Орелиен Чуамени. Футболистът на " Реал " беше оставен непокрит пред наказателното поле и с мощен шут по земя прати топката в мрежата - 1:0.

След неясно показване до почивката англичаните се активизираха при започване на втората част и получиха право да изпълнят дузпа в 54-ата мин., откакто Чуамени фаулира Букайо Сака. С осъществяването се нае капитанът Хари Кейн, който бе прецизен - 1:1. С това попадение голмайсторът на " Тотнъм " се изравни с Уейн Рууни , който до момента еднолично водеше в класацията по маркирани голове за националния отбор на Англия - 53. Кейн също по този начин стана единственият футболист в историята на международните шампионати, който е отбелязал четири дузпи (броят се единствено тези в постоянното време и продълженията).

Французите обаче демонстрираха освен за какво са настоящ първенец, само че и за какво имат основателни искания за нова купа. Те не се стреснаха от изравняването и упражниха напън, който докара до нов техен гол. Вкара го в 78-ата мин. Оливие Жиру, откакто засече прелестно центриране отляво на Антоан Гризман.

С този гол обаче трагичните обстановки в мача не завършиха. В 84-ата мин. бе присъдена втора дузпа за Англия, откакто влезлият 5 минути по-рано Мейсън Маунт беше избутан от Тео Ернандес. Зад топката още веднъж застана Кейн, то този път не съумя да улучи вратата и прати топката над напречната греда. Което пък хвърли в бурна наслада неговият съотборник в " Тотнъм " - вратарят и капитан на " петлите " Юго Лорис, който с този мач стана рекордьор по брой мачове за националния тим на Франция - 143 .
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР