Световният шампион Франция победи Мароко с 2:0 и ще защитава

...
Световният шампион Франция победи Мароко с 2:0 и ще защитава
Коментари Харесай

Аржентина - Франция - чака ни кошмарен финал на Мондиала за хората със слаби сърца

Световният първенец Франция победи Мароко с 2:0 и ще пази трофея си против Аржентина на финала на Световното състезание в Катар в неделя от 17:00 ч.

Мароко беше чудото на Мондиала в Катар, единствено с един позволен гол, елиминирайки три европейски гранда - Белгия, Испания и Португалия, само че отбраната на отбора през днешния ден нямаше ден и разреши на възпитаниците на Дидие Дешан да са господари на терена, въпреки че не бяха на трибуните. Пред над 55 000 мароканци Франция съблюдава традицията от 1996 година да не губи полуфинал на огромен шампионат. Последният път, когато " петлите " претърпяха проваляне, беше от Чехия на Евро 1996 на полуфиналите след осъществяване на дузпи с 5-6 (0-0).

Вчера те поведоха още в петата минута, когато Тео Ернандес се разписа за 1:0, имайки и малко шанс след несполучливи карамболи на няколко пъти от страна на Мбапе.

В 51-ата минута цяла Франция изтръпна, откакто Амрабат се вряза в краката на Килиан Мбапе, звездата на ПСЖ получи и здравна помощ за малко, само че влезе в игра и довърши срещата, а фаулиралият го не получи картон за нарушаването. В 80-ата минута Килиан Мбапе излъга най-малко 4-5 бранителя, пусна топката хитро към далечната греда, а резервата Рандал Коло Муани вкара за 2:0. Това бе първи гол, осъществен от авариен състезател на полуфиналите, както и едвам третият във вратата на Мароко за цялото международно състезание. Мароканците ще останат в историята като първия африкански отбор, който стига до полуфиналите на Мондиал.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР