Има кой да гледа, кой да разследва и кой да

...
Има кой да гледа, кой да разследва и кой да
Коментари Харесай

Глушков: Винаги съм бил твърд срещу всичко, което убива спорта

Има кой да гледа, кой да проверява и кой да санкционира уговорените мачове, сподели служебният състезателен министър

Има кой да гледа, кой да проверява и кой да санкционира уговорените мачове в българския баскетбол. В това увери служебният министър на спорта Георги Глушков, който разяснява абсурда с някогашната националка Теодора Динева, чиито права бяха спрени от ФИБА.

Легендата заяви, че и като президент на федерацията, в този момент и като длъжностен министър е корав в борбата с всичко, убиващо спорта. 

" Като президент на БФ Баскетбол преди 7 години сключих контракт против възнаграждение компания да реализира мониторинг на залози във водещите спортове в Европа. От 4 години Sportradar дава сигнали към ФИБА, към БФ и надлежно към Главна дирекция " Национална полиция ". След сигнали, подадени от Sportradar, аз в качеството си на президент на федерацията реализирах връзка с ФИБА ", изясни той пред bTV.

" Твърдо срещу сходен жанр дейности на спортисти съм. Теодора Динева, откакто е имало индикации, е с краткотрайно спрени права от ФИБА. Имаме специфичен човек във федерацията, който от една година има такава служба - офицер за феърплей. Той е връзката на ФИБА с тази компания, БФ Баскетбол и " Национална полиция ". Разследващите не са ни давали информация тъкмо защо. Имали са връзка с нея и са открили виновност. Не бих желал да върша догатки, държа на формалната информация. Нека всички да знаят, че има кой да гледа, кой да проверява и кой да санкционира. Като президент съм бил и ще бъда корав, в този момент и като длъжностен министър на спорта, против всичко, убиващо спорта. ", приключи Глушков.


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР